Sve vesti Svet

SAMOUBISTVO POD ASISTENCIJOM POSTALO LEGALNO U AUSTRIJI

SAMOUBISTVO POD ASISTENCIJOM POSTALO LEGALNO U AUSTRIJI

Dok sa jedne strane vlasti u Austriji sprovode anticivilizacijske mere protiv građana koji nisu vakcinisani, i najavljuju obaveznu vakcinaciju bez mogućniosti biranja lečenja sa druge ipak donosi zakon putem kojeg će ljudi lakše moći da izvrše samoubistvo.

Zakon dopušta osobama starijim od 18 godina da izaberu smrt umesto fizičke patnje.

U Austriji je stupio na snagu novi zakon koji dozvoljava asistirano samoubistvo za terminalno bolesne pacijente nakon što ga je u decembru odobrio parlament ove zemlje.

Od subote, oni stariji od 18 godina koji boluju od “ neizlečive, smrtonosne bolesti ” ili teške trajne bolesti sa iscrpljujućim posledicama koje se “na drugi način ne mogu sprečiti ” imaju pravo da se prijave za asistirano samoubistvo.

PLANETA JE POSTALA BURE BARUTA! KOVID LOGORI SU SPREMNI A -NEPRIJATELJI- POSTALI SU OBIČNI GRAĐANI

Da bi im se omogućilo da okončaju svoj život, pacijenti moraju dati potvrdu svoje dijagnoze i svoje sposobnosti da donose odluke „ bez grešaka, lukavstva, obmane, fizičke ili psihičke prisile i uticaja trećih strana. ” Maloletnici ili osobe sa mentalnim zdravstvenim problemima ne potpadaju pod zakon.

Nakon dobijanja odobrenja dva doktora, od kojih jedan treba da ima kvalifikacije iz palijativne medicine, pacijent treba da sačeka 12 nedelja – ili dve nedelje u slučaju terminalne bolesti – da razmisli o odluci. Zatim bi trebali obavestiti advokata ili notara da dokumentuju sve faze procesa. Tada se osobi može prepisati smrtonosna droga.

Listu apoteka u kojima se izdaju takvi lekovi sastavljaće i ažurirati Austrijska lekarska komora, ali kako bi se sprečile zloupotrebe, lista neće biti dostupna javnosti.

Austrijski ministar zdravlja Wolfgang Mückstein ranije je rekao da je ključni cilj vlade ” osiguranje temeljnog prava na samoopredjeljenje “, uz preduzimanje svih potrebnih mera predostrožnosti.

SVI OVO GLEDAJU! GODINJA POČINJE IZ BUNKERA! EVO ŠTA NAS ČEKA U 2022. GODINI!

Međutim, neki ovaj zakon i kritikovali. Osim moralnih aspekata, zbog kojih je Katolička crkva izrazila ” ozbiljnu zabrinutost “, drugi kritičari su rekli da je period razmišljanja od 12 nedelja prekratak i da psihijatrijska procena pacijenata nije dovoljna.

S druge strane, neki su izrazili zabrinutost da zakon čini proces previše komplikovanim.

Aktivna pomoć samoubistvu i dalje je ilegalna u Austriji. Prestupnicima preti kazna do pet godina zatvora.

Da završimo onako kako smo počeli. U Austriji će uskoro moći da se bira da li želite da živite ili ne ali da se vakcinišete, to je već obaveza za tamošnju vlast.

NultaTačka/RT