Sve vesti Svet

Šangaj: Zaključali desetine miliona stanovnika a oborili novi rekord u broju obolelih od korone

Šangaj: Zaključali desetine miliona stanovnika a oborili novi rekord u broju obolelih od korone

Šangaj — Kineski grad Šangaj objavio je danas da je zabeležen rekordan dnevni broj novih kovid slučajeva – 21.000, treći uzastopni dan.

To pokazuje da nema znakove da bi moglo da dođe do smanjenja brojki uprkos totalnom zaključavanju građana što je dokaz da mere zaključavanja ne vrede dok pojedini stručnjaci čak ukazuju na to da zaključavanje pogoršava situaciju.

Šangaj ima 26 miliona stanovnika. Lokalne vlasti širom Kine, koje su uglavnom uspele da drže kovid pod kontrolom u prethodne dve godine, pooštravaju kontrolu, uključujući ograničenje kretanja, masovna testiranja i nove centre za karantin, preneo je Rojters.

450 GB „izbrisanog“ materijala iz laptopa Hantera Bajdena biće objavljeno za nekoliko nedelja

Uprava grada Džengdžoua, grada u centralnoj pokrajini Henan, saopštila je da će testirati svih 12,6 miliona stanovnika nakon što je otkriven jedan broj asimptomatskih slučajeva.

Peking je pooštrio kontrolu kod zaposlenih u glavnim gradskim institucijama, zahtevajući od osoblja koje rade sa starijim osobama, đacima i institucijama koje rade na uvozu robe, da se testiraju najmanje jednom nedeljno.

NultaTačka