Sve vesti Svet

Satelitski Internet Ilona Maska – Starlink- dostigao 400.000 korisnika

Satelitski Internet Ilona Maska – Starlink- dostigao 400.000 korisnika

SpaceX-ov Starlink je ove godine eksponencijalno povećao svoju bazu pretplatnika širom sveta. Mreža hiljada satelita u niskoj Zemljinoj orbiti, koja obezbeđuje brzi internet bilo gde širom sveta, zabeležila je povećanje broja pretplatnika za 275 odsto od januara.

CNBC je primetio da je kompanija u vlasništvu Ilona Maska predstavila nove brojke Federalnoj komisiji za komunikacije u prezentaciji 19. maja. Starlink je početkom godine imao 145 hiljada pretplatnika. Do marta je bilo 250 hiljada, a od ovog meseca 400 hiljada.

Prošle nedelje, SpaceX je lansirao raketu Falcon 9 sa još 53 internet satelita Starlink u orbitu. Sateliti će proširiti sazvežđe kompanije na više od 2,5 hiljade, što obezbeđuje brzi internet širom sveta. Pokrivenost će se proširiti na Severnu Ameriku, Aziju, Afriku i Bliski istok do kraja godine, otvarajući vrata kompaniji da doda još više pretplatnika.

400.000 pretplatnika je raspoređeno u 48 američkih država i desetinama zemalja (ukupno 36). Starlinkova veb stranica pokazuje da veliki deo SAD i Evrope ima usluge, ali mnoga mesta širom sveta su na „listi čekanja“.

Starlink je takođe potpisao ugovore sa dva provajdera kako bi obezbedio Wi-Fi tokom leta, što bi moglo dramatično povećati brzinu interneta u avionima sa brzina poput dial-up-a koje čine rad na daljinu skoro nemogućim.

Brzi internet iz svemira je odličan, ali da li je to profitabilan posao? Još nije…

U međuvremenu, Rusija pokušava da ometa internet servis jer se koristi širom Ukrajine. Takođe, kineski naučnici razvijaju načine da unište globalnu mrežu.

MARIO ZNA i BRANIMIR NESTOROVIĆ- Sve će se UBRZO PROMENITI- Budite spremni na KRAH DUBOKE DRŽAVE

Nulta Tačka/ZeroHedge