Sve vesti Svet

SCENARIO ZA NOVI VIRUS?! ŽENA KOJA JE BILA U KONTAKTU SA LABORATORIJSKIM MAJMUNOM SE RAZBOLELA

SCENARIO ZA NOVI VIRUS?! ŽENA KOJA JE BILA U KONTAKTU SA LABORATORIJSKIM MAJMUNOM SE RAZBOLELA

VALLEY TOWNSHIP, Pensilvanija (WBRE/WYOU) — Žena koja je došla u bliski kontakt sa odbeglim majmunom na putu međudržavne magistrale u Pensilvaniji rekla je da je razvila simptome poput ružičastih očiju i da sada uzima preventivne lekove.

Kamion koji je prevozio 100 majmuna makakija iz Afrike uputio se u laboratoriju u Misuriju kada se sudario sa kiperom u petak na Route 54 i Interstate 80 u Walley Township-u.

Michele Fallon, iz Danville-a, rekla je da se zaustavila da pomogne vozaču.

„Mislila sam da radim pravu stvar pomažući – nisam imala pojma da će ovako ispasti“, rekla je Falon. „Samo je pitao da li je njegova prikolica u redu. Nikada nije rekao: „Ako se približiš sanduku, ne diraj ga“, da mi je to rekao, bila bih pažljivija”.

Donacija Nulta Tačka

Tada se suočila licem u lice sa uznemirenim majmunom, koji joj je šištao u lice.

Ukupno tri majmuna su pobegla tokom nesreće. Tokom potrage, zvaničnici su upozorili javnost da se ne približava majmunima jer bi mogli da prenesu bolest.

„Bila sam blizu majmuna, dodirnula sam sanduke, prošla kroz njihov izmet, tako da sam bila veoma blizu. Pa sam nazvala da se raspitam, znate, da li sam bezbedna?” rekla je Falon.

Pošto majmuni nisu bili u karantinu i nadgledani, CDC je rekao Falon da mora da preduzme mere predostrožnosti jer je bila u bliskom kontaktu.

Prema CDC-u, ova vrsta obično širi herpes virus B kroz pljuvačku, izmet ili urin.

ROKER PROVAKSER NIL JANG UCENJUJE SPOTIFAJ: ILI DŽO ROGAN ILI JA

Falon kaže da je postala zabrinuta jer ima otvorenu posekotinu na ruci i razvila je simptome poput ružičastih očiju, pa je otišla u hitnu pomoć.

Upravo je primila prvu dozu vakcine protiv besnila i niz antivirusnih lekova.

„Zato što je majmun šištao na mene i okolo je bilo izmeta, a ja sam imala otvorenu posekotinu, oni samo žele da budu oprezni“, rekla je Falon.

Falon će biti na preventivnim lekovima oko dve nedelje.

USDA sada istražuje incident nakon što je PETA podnela žalbu. Organizacija za prava životinja objavila je danas saopštenje pozivajući Sjedinjene Države da prestanu da uvoze majmune radi eksperimenata.

 

Nulta Tačka/FOX8