Sve vesti Svet

SEDMOGODIŠNJE DETE DOŽIVELO MOŽDANI UDAR I KRVARENJE U MOZGU JEDNU NEDELJU NAKON PRIMLJENE FAJZER VAKCINE PROTIV COVID-a (Foto,Video)

Pisao Elena Vuk

Sedmogodišnja devojčica navodno je doživela moždani udar i krvarenje u mozgu samo jednu nedelju nakon što je primila prvu dozu Pfizer vakcine protiv covid-a, kako je prvi put objavljeno na web stranici Covid world.

Objava na Facebook-u(koje su sve sada obrisane) postala je viralna nakon što je čovek po imenu Barry Gewin napisao o svojoj mladoj nećaki Harper, koja je pretrpela moždani udar i krvarenje u mozgu nakon što je primila prvu dozu vakcine protiv covid-a. Prema objavi objavljenoj 25. novembra, njegova nećaka je zbog životno ugroženog stanja prebačena na odeljenje intenzivne nege.

Barry Gewin je napisao ove objave o stanju svoje nećaka:

Gewin je objavila snimak svoje nećake kako hoda po prvi put nakon što je odvedena na intenzivnu negu. ( Facebook je obrisao i video)

Posle četiri dana, Gewin je primio još jedno ažuriranje od svog brata i on kaže da Harper ne jede, ne pije, ne sedi niti hoda i da rade mnogo testova na njoj.

Preključe je Gewin objavio još jedno ažuriranje i rekao da je Harper sada kod kuće nakon što je bila zatvorena u bolnici 9 dana. Potvrđeno je da je u pitanju neželjena reakcija na Pfizer vakcin protiv covid-a koju je primila 7 dana pre hospitalizacije.

U izveštaju Better Health Channela, „moždani udar je relativno redak među decom. Smatra se da je oko dva od svakih 100.000 dece širom sveta pogođeno svake godine. Većina slučajeva se javlja kod dece mlađe od dve godine.”

Nulta Tačka/TheGatewayPundit