Sve vesti Svet

ŠEF SZO TIMA ZA ISPITIVANJE POREKLA COVID-19 PRIZNAO: KINA NAM JE NAREDILA ŠTA DA NAPIŠEMO U IZVEŠTAJU

Šef istrage o poreklu COVID-19 Svetske zdravstvene organizacije priznao je da je Kina u osnovi naredila njegovom timu šta treba da napiše u svom izveštaju i dozvolila im da pomenu teoriju da je virus slučajno “pobegao” iz laboratorije, ali samo pod uslovom da ne preporuče da se istraga o tome nastavi.

Otkrivajući jasne dokaze zataškavanja, Washington Post izveštava da je danski šef SZO Ben Embarek to priznao, takođe komentarišući da veruje da je nulti pacijent radnik na Institutu za virusologiju u Vuhanu, gde su vršeni eksperimenti na koronavirusima.

ŽELJKO MITROVIĆ POTPUNO POLUDEO?! POZIVA GRAĐANE NA JAVNU TUČU U BEOGRADU! (FOTO) (VIDEO)

Embarek je primetio da je „ljudska greška“ na kraju mogla da dovede do prenošenja virusa na ljude, ali da „kineski politički sistem ne dozvoljava vlastima da to priznaju“.

Embarek je prokomentarisao da bi „neko takođe mogao poželeti da sakrije nešto“.

Kao što smo ranije primetili, kineska komunistička vlada, zajedno sa dr Peter Daszak-om, predsednikom Saveza za eko zdravlje, vodila je tok patetične „istrage“ SZO, koja je već odbacila teoriju o virusu koji je slučajno “pobegao” iz laboratorije nakon samo tri sata posete objektu u februaru.

Osim toga, Kina je odbila da sarađuje sa obnovljenom istragom SZO, izjavljujući da je svaki pokušaj da se ispita teorija da je virus potekao iz laboratorije “protiv nauke” i tvrdeći, suprotno obaveštajnim podacima SAD i zaključcima SZO, da su radnici u laboratoriji hospitalizovani sa COVID-om na jesen 2020.