Srbija Sve vesti

ŠEKLER “BRILJIRAO”: NAPAO GRAĐANE KOJI SE NISU VAKCINISALI PA ZAKUKAO ZBOG NAVODNIH PRETNJI: “MOGU DA ME UBIJU”

U napadu besa, mržnje i nekulture Šekler je u najnovijem intervju “briljirao” sa svojim provalama koje svkako jesu zabrinjavajuće jer neverovatno je kako neko ko nema osnovni nivo kulture ili informisanosti nastavlja da širi paniku, dezinformacije i da podstiče na strah bez da odgovara pred zakonom.

Kao i u svakoj mogućoj prilici, Šekler je odlučio da grupiše većinski deo naroda koji se nije vakcinisao i u želji da ih ponizi nazivajući ih antivakserima dodo je i da su “ti ljudi” budale ali je verovali i li ne rekao da četvrta i peta doza koju spominju njegove kolege nisu tačne, tj. da ih neće biti.

Vakcinacija na svakih četiri-pet meseci je antivakserska budalaština. Situacija s trećom dozom je čista fiziologija – dve vakcine i buster doza koja pojačava i produžava dejstvo vakcina. Dve doze u primarnoj zaštiti traju četiri do šest meseci u zavisnosti od vakcine. Treća doza povećava i produžava nivo zaštite. Krajnje je neodgovorno i budalasto reći kako posle treće za isto vreme sledi i četvrta. Mi sada ne možemo da kažemo koliko dok se ne vidi – ističe Milanko Šekler, virusolog iz Veterinarskog specijalističkog instituta Kraljevo.

Milanko se u intetvjuu osvrnuo i na promovisanje kovid propusnice i njegovo zalaganje da one važe 24 sata

Austrija uvodi lokdaun, totalno se zatvara, a imaju više vakcinisanih od nas. Mi smo jedva preskočili 54 odsto, i to punoletnih, ne ukupne populacije. I da li sad, stručno gledano, treba da uvedemo lokdaun, imajući u vidu ove gore podatke?

– Austrijanci su u situaciji da je lokdaun jedini način, ispod proseka EU su po broju vakcinisanih jer imaju veliku migraciju. Dosta gastarbajtera iz svih zemalja bivše Jugoslavije, plus iz Bugarske, Poljske, Rusije, migranata iz arapskih zemalja, Sirije… I najveći deo nevakcinisanih pripada upravo njima. A na lokdaun sam pozivao pre mesec i po, kad smo imali 8.000 novozaraženih dnevno. Što sad da se zezamo na 3.000?! Nije pošteno.

Austrija je našla i zakonsko i ustavno uporište za obaveznu vakcinaciju. A mi nikako da ga nađemo?

– Siguran sam da svaka zemlja koja prethodno donese odluku o obaveznoj vakcinaciji, može da nađe i utemeljenje u zakonu. Zemlje koje su uvodile propusnice 24 časa nisu diktature, već demokratske zemlje. Ali ovo je pitanje za državu.

Hoćemo li se pelcovati na svakih četiri-pet meseci?

– To je antivakserska budalaština. Situacija s trećom dozom je čista fiziologija – dve vakcine i buster doza koja pojačava i produžava dejstvo vakcina. Dve doze u primarnoj zaštiti traju četiri do šest meseci u zavisnosti od vakcine. Treća doza povećava i produžava nivo zaštite.

Za koliko?

– Krajnje je neodgovorno i budalasto reći kako posle treće za isto vreme sledi i četvrta. Mi sada ne možemo da kažemo koliko dok se ne vidi.

Hoće li korona, kao i rat, trajati četiri godine? I kada nam sledi primirje?

– Završiće se kada obe strane budu spremne na primirje. Da bi virus bio spreman, mora da bude vakcinisano više od 83 odsto stanovništva, on će da pristane pod tim uslovima. A mi moramo da pristanemo na to da moramo da izguramo 83 odsto da bi virus uopšte počeo da nas ferma i razgovara s nama.

Znači nema nam skidanja maski ni sledeće cele godine?

– I dalje mislim da će ovo da se završi mnogo brže nego što iko misli.

Kad?

– Kad se bude vakcinisalo najmanje 83 odsto populacije. Virus mora da bude pritisnut vakcinacijom, da krene u adaptaciju i da ne izaziva velike probleme, bolest zbog koje ljudi moraju u bolnice, a da bude tu. Mora doći u tu situaciju.

Kako da preobratimo antivaksere?

– Antivakseri su najveći problem sami sebi. Svako ima pravo da bude glup, da ne zna ništa. Ali njihovo ponašanje se drastično menja kada se razbole i zaglave u bolnici.

A s lekarima antivakserima?

– Ne mogu da verujem da neko medicinski obrazovan može da govori da se ne treba vakcinisati, da je ovo običan grip. Voleo bih da taj prihvati sledbenike kad se razbole, nek ih leči na svoj način, a ne da ih šalje u kovid bolnicu.

Kao klasična mantra za koju “stručnjaci” misle da uspeva, pali kod našeg naroda, Šekler je kroz intervju pokušao da sebe predstavi kao žrtvu te je progovorio o pretnjama za koje tvrdi da mu konstnano stižu.

Mogu da ubiju mene, ne mogu ideju

Da li vam i dalje prete?

– Da, zovu na mobilni, prete prebijanjem, pričaju svakakve budalaštine. Ne uzimam ih za ozbiljno.

Nije vas strah?

– Ma ne. Pa šta?! Može da ubije mene, ne može da ubije ideju. Ono što govorim, govorim s punim pravom i znam da govorim istinu. Ti antivakseri često imaju ono: „Prodao si se, ti si farmakomafija…“ Ali oni samo imaju projekciju sebe. Misle da ko je za vakcinu i to priča – plaćaju ga da propagira vakcinaciju. A to zato što projektuju sopstveno siromaštvo, kako materijalno, tako i duhovno, i neobrazovanje. Da su u mojoj situaciji, verovatno bi tražili pare od svakoga. Kako kaže Jovan Jovanović Zmaj: „Poštenje se ne mož’ kupit, jer pošten ga ne prodaje za sva blaga baš golema, a nepošten prodo bi ga, al’ ga nema“.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA I KATARINA MARIĆ!

I ništa niste prijavili? Okrećete li se na ulici?

– Nisam prijavio jer, kako se kaže: „Od kolac u glavu pancir ne pomaže“. Ako budala ‘oće… I apsolutno se ne okrećem. A bio sam u mnogo firmi, velikih korporacija, držao motivaciona predavanja za radnike da bi se vakcinisali. U Studentskom gradu sam odgovarao na pitanja studenata nekoliko sati, a potom se masa njih vakcinisala. I ništa nisam naplatio. Ko god mi dokaže da sam uzeo ijedan evro, pokloniću mu sve moje brvnare i kuću u Kraljevu. Uvek može neko od njih da dođe i inkasira 200.000 evra i tako zaradi na meni.

Stizale su vam i tužbe?

– Da, i na Institut i meni privatno. To su neki minorni politički pokreti opskurnih naziva, neću ni da ih pominjem, da im ne pravim reklamu. I nema poziva iz suda, a baš bih voleo da ga dobijem. I ti uglavnom desno orijentisani pokreti poentiraju na antivakserima, pričaju protiv vakcina. I verovali ili ne, zasigurno prelaze cenzus od tri odsto. A pouzdano znam da se vođa vakciniše, a skuplja glasove za izbore pozivajući ljude da se ne vakcinišu. Najsmešnije je kad pričaju o lokadaunima u Evropi, pa fašizam, nacizam, savremeni konclogori u Nemačkoj, Austriji… Ali ne pominju majku Rusiju, niko da napadne Putina, koji čak i vakcine proizvodi. Zašto ne napadnu Putina što poziva na vakcinaciju?! Pa onda je i on svetski izdajnik!

NultaTačka/Kurir