Srbija Sve vesti

ŠEKLER UDARIO NA KRIZNI ŠTAB JER NISU DONELI RESTRIKTIVNE MERE: ,,GOVORIO SAM DA VAKCINA BUDE 200 EVRA”

Pisao Elena Vuk

Dr. Milanko Šekler, naš najpoznatiji doktor veterinarskih nauka koji uživa da piše drame i kratke priče(izvor). Možda će jednu buduću dramu posvetiti Kriznom Štabu.

On je iskoristio priliku gostujući na jednoj domaćoj TV stanici da prokomentariše poslednje zasedanje Kriznog Štaba i podeli svoje stručno mišljenje, prenosi portal B92.

“Baš je ekskluzivna vest da se medicinski deo složio da je vakcinacija važna. To znamo svi. Nije ovo napad na Krizni štab, oni se muče i rade. U Srbiji je neznanje nadmoć. Ne razumem ni kolege iz medicinskog dela Kriznog štaba, izašao bih iz njega. Toliko se puta desi da nešto brane i onda ne bude tako”, izjavio je Šekler, preneo portal B92.

ZVANIČNE BROJKE! KOVID IMA MANJI RIZIK SMRTNOSTI ZA DECU NEGO GRIP, SAOBRAĆAJNE NESREĆE I SAMOUBISTVA

“Ponižavajuće je da svi oni imaju jedno mišljenje. Kakav ekonomski deo kriznog štaba, on treba da obezbedi potporu da se sprovede ono što mora. Vakcinacija je. Da vam podelim dve-tri crvene da se vakcinišete? Pa može, ali za neke ljude”, kazao je on i naveo da moraju da se uvede paleta drugih mera.

On je ukazao da preduzeća koje se bave telekomunikacijama, npr. da dele besplatne telefone za mlade koji bi se vakcinisali.

“Zar je to toliko komplikovano? Ceo svet izmišlja mere da bi stimulisali vakcinaciju. Šta je falilo da vakcinisani svake nedelje imaju lutriju na kojoj bi oni mogli da osvoje pet miliona dinara?”, naveo je Šekler.

“Da li su Šveđani i Danci idioti? Zaboravljaju da kažu da je vakcinisano preko 80 odsto ljudi. Karakter ljudi je vrlo važan. Govorio sam da vakcina bude 200 evra, a da se samo vakcinišu vojska i policija besplatno”, naveo je on i objasnio da bi sukcesivno druge strukture tražile da budu deo povlašćene grupe i procenat imunizacije bi zatim bio veći.

Nulta Tačka/B92