Sve vesti Svet

SEVERNA KOREJA ODBILA PONUDU OD SKORO 3 MILIONA KINESKIH VAKCINA ,,SINOVAC”

Severna Koreja odbila je otprilike 3 miliona doza vakcine protiv COVID-19 kineske kompanije Sinovac Biotech, rekavši da ih treba poslati u teško pogođene zemlje, rekao je UNICEF u sredu (1. septembra).

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Javno ministarstvo izolovane zemlje ukazalo je na ograničenu globalnu ponudu vakcina i nastavak naleta virusa na drugim mestima, izveštava UN-ova agencija za decu koja upravlja snabdevanjem za COVAX – šema za zemlje sa nižim prihodima.

Severna Koreja do sada nije prijavila nijedan slučaj COVID-19 i uvela je stroge antivirusne mere, uključujući zatvaranje granica i ograničenja domaćih putovanja.

Portparol agencije UN rekao je Rojtersu da će ministarstvo u narednim mesecima nastaviti da komunicira sa ustanovom COVAX radi vakcinacije.

SARADNJA SA KINOM: FONDACIJA GEJTS NA PROMOCIJI PEKINŠKOG GLOBALNOG MEDICINSKOG DELOVANJA

Severna Koreja je u julu odbila isporuku vakcine AstraZeneca zbog zabrinutosti zbog nuspojava, kaže južnokorejski istraživački centar, koji je povezan sa južnokorejskom špijunskom agencijom.

Institut za strategiju nacionalne bezbednosti tada je rekao da Severna Koreja nije bila zainteresovana za kineske vakcine zbog zabrinutosti da možda nisu toliko efikasne, ali je pokazala interesovanje za vakcine napravljene u Rusiji.

Nekoliko zemalja, poput Tajlanda i Urugvaja, počele su da koriste druge vakcine za one koji su primili Sinovac kao prvu dozu u pokušaju da povećaju zaštitu.

“Nastavljamo da radimo sa vlastima DPRK-a kako bismo pomogli u odgovoru na pandemiju COVID-19”, rekao je portparol Globalne alijanse za vakcine i imunizaciju, jedne od organizacija koja vodi COVAX šemu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/Reuters