Sve vesti Svet

Sin Ilona Maska postao transvestit! Traži promenu imena i ne želi da bude povezivan sa biološkim ocem

Sin Ilona Maska postao transvestit! Traži promenu imena i ne želi da bude povezivan sa biološkim ocem

Sin Ilona Maska podnelo je zahtev za promenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom i zato što više “ne živi niti želi da bude povezana sa svojim biološkim ocem na bilo koji način”.

Zahtev za promenu imena i novi rodni list koji odražava njegov novi rodni identitet podnet je Višem sudu okruga Los Anđeles u Santa Monici u aprilu, a nedavno su to preneli mediji.

Ksavijer Aleksander Mask, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je promenu prepoznavanja pola iz muškog u ženski, te promenu imena, navodi se u sudskim dokumentima dostupnima na veb stranici PlainSite.org.

Njegova majka je Džastin Vilson koja se razvela od Maska 2008. godine.

Nema objašnjenja razdora između Maska i njegove ćerke. Ni Maskov advokat ni Teslina kancelarija za medije nisu odmah odgovorili agenciji Rojters na zahtev za komentar.

Otprilike mesec dana nakon što je njegovo dete podnelo zahtev za promenu imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku stranku čiji izabrani predstavnici podržavaju niz zakona kojima bi se ograničila prava transrodnih osoba u saveznim državama širom zemlje.

“Apsolutno podržavam transrodnost, ali sve ove zamenice su estetska noćna mora”, tvitao je Mask 2020. godine.

NultaTačka