Sve vesti Svet

Škola u Americi zabranila LGBT obeležja

Škola u Americi zabranila LGBT obeležja

Školski odbor u Viskonsinu glasao je za zabranu i uklanjanje svih zastava LGBT prajda i Black Lives Matter-a iz svojih učionica, rekavši da one predstavljaju političku poruku.

Prema Fox 6, nadzornik Stiven Plam je objasnio da je glasanje, koje je održano prošlog utorka, značilo da nastavnici i administracija školskog okruga Ketl Morajn u Viskonsinu „neće imati političke zastave ili verske poruke u svojoj učionici ili na sebi“.

Konkretno, odbor je glasao za održavanje kodeksa ponašanja koji zabranjuje školskom osoblju da koristi svoje pozicije za promovisanje stranačke politike, verskih stavova i propagande za ličnu, novčanu ili nenovčanu dobit.

Španija među zemljama sa najvećim brojem obolelih od majmunskih boginja

Načelnik Plum kaže da ovu politiku školski okrug Viskonsina tumači kao da je nastavnicima zabranjeno da prikazuju političke i verske poruke u učionicama, uključujući one kao što su gej ponos, BLM, MAGA ili „Mi podržavamo značku“ zastavice i znakovi. Takođe zabranjuje korišćenje željenih zamenica u potpisima e-pošte.

Glasanje je održano nakon što su se određeni učenici i članovi zajednice usprotivili ovoj politici.

Kristin Donaho, advokat iz Američke unije za građanske slobode u Viskonsinu, kritikovala je ovu odluku, tvrdeći da ona izgleda kao „ciljani napadi na određene tačke gledišta, kao što su LGBT zajednice.

NultaTačka