Sve vesti Svet

SLAVNI KUVAR JE STAVIO NATPIS IZNAD PABA: NEVAKCINISANI SU DOBRODOŠLI

SLAVNI KUVAR JE STAVIO NATPIS IZNAD PABA: NEVAKCINISANI SU DOBRODOŠLI

Britanski slavni kuvar Entoni Voral Tompson postavio je natpis iznad svog paba Greyhound u Oksfordširu čime je jasno stavio do znanja da su “nevakcinisani” ljudi dobrodošli.

Nakon što je stavio znak na kojem piše: „Mi ne diskriminišemo. Rasa, pol, starost, invaliditet, vakcinisan ili nevakcinisan. Ovde su svi jednaki. Svi dobrodošli“, TV kuvar je dobio negativnu medijsku pokrivenost jer je znak navodno „napravila grupa protiv vakcinacije“.

„Radim to [imajući prijavu] jer ne želim da diskriminišem nikoga“, rekao je Voral Tompson za BBC.

„Na kraju smo odradili svoju kaznu, odradili smo dve godine ovoga, blokade i razne stvari i mere predostrožnosti, i mislim da je vreme da krenemo dalje“, dodao je on.

Čuveni kuvar je primetio da nije bio „anti-vakser“, već samo verovao u medicinsku slobodu.

SMRTNI SLUČAJEVI OD SRČANOG UDARA MEĐU FUDBALERIMA U PROŠLOJ GODINI ZA 300% VEĆI OD 12-GODIŠNJEG PROSEKA

„Ako ne želite da unosite hemikalije u svoje telo, to mora da bude vaš izbor“, rekla je TV voditeljka.

Dr Rejčel Vord iz medicinskog centra Woodlands u Didkotu predložila je da natpis treba ukloniti jer ohrabruje ljude da se ne vakcinišu, uprkos poruci koja jednostavno izražava da su svi dobrodošli bez obzira na status vakcinacije.

Zaista, sama činjenica da bi znak bio blago kontroverzan i da bi se o tome brzo izveštavalo u nacionalnim vestima je neverovatno pedantna.

Iako je Engleska nakratko uvela vakcinalne pasoše za ulazak u noćne klubove i druga mesta tokom božićnog perioda, očekuje se da će pravila biti ukinuta naredne nedelje.

Međutim, prema izveštajima, neki nalozi za nošenje maski mogli bi ostati uprkos tome što vlada nije pružila apsolutno nikakve dokaze da one rade na smanjenju širenja virusa.

Nulta Tačka/SummitNews