Sve vesti Svet

SLEDI PAD PRINCA ENDRUA ZBOG TUŽBE KOJU JE PODNELA ŽRTVA DžEFRIJA EPŠTAJNA I SAMOG PRINCA

SLEDI PAD PRINCA ENDRUA ZBOG TUŽBE KOJU JE PODNELA ŽRTVA DžEFRIJA EPŠTAJNA I SAMOG PRINCA
Pisao Elena Vuk

Sada kada je Ghislaine Maxvell proglašena krivom za optužbe za trgovinu ljudima u vezi sa njenim radom kao de facto “madam” Džefrija Epštajna, mnogi pravni posmatrači očekuju da će ona na kraju biti osuđena na duži zatvorski boravak, pa bi je mogli videti kako umire iza rešetaka.

Ali dok svet čeka na njenu presudu, pažnja se ponovo skreće na građanske sudove, gde se princ Endru bori u tužbi visokog profila koju je podnela Virdžinija Roberts Gifre, istaknuti Epštajnov tužilac koji tvrdi da je prodata Endruu kada je još bila maloletna.

Tužbu je u SAD podnela žena koja živi u Australiji, protiv člana britanske kraljevske porodice. Endruovo ime pojavilo se tokom suđenja Maxvell-ovoj, kada je bivši pilot Džefrija Epštajna naveo imena, iako ga tužioci zvanično nisu imenovali.

Sada je američki sudija blokirao dve kritične mogućnosti za princa Endrua da pokuša da zaobiđe tužbu.

Preneo The Guardian:

Savezni sudija blokirao je u subotu princa Endrua na dva načina da spreči ili zaustavi napredovanje tužbe Virdžinije Roberts Gifre za seksualni napad protiv njega, čime je pojačan pritisak da se reše tužbe pre ključnog sudskog ročišta ove nedelje.

Sudija Luis A Kaplan je u pisanoj naredbi rekao prinčevim advokatima da moraju predati dokumente prema rasporedu koji je određen u tužbi koju je pokrenula Gifre koja tvrdi da ju je princ zlostavljao, sa 17 godina, a u više navrata 2001. nju je seksualno zlostavljao finansijer Džefri Epštajn.

Odluka sudije dolazi uoči kritičke rasprave u predmetu koja je zakazana za utorak. Takođe, očekuje se da će u ponedeljak biti objavljeni detalji sporazuma o nagodbi iz 2009. između sada pokojnog Epštajna i Gifreove, za koji su se advokati princa Endrua nadali da će ga zaštititi od tvrdnji Gifreove. Između ostalog, sudija će u utorak odlučiti da li su tužbe protiv princa dovoljno čvrste da zaslužuju suđenje. Sve ovo bi moglo uveliko povećati pritisak na prinčeve advokate da se nagode.

Gifrove advokati su tvrdili da imaju do šest svedoka koji povezuju vojvodu sa njegovim tužiocem uoči saslušanja u građanskoj parnici.

U drugom dokumentu, Endruovi advokati su priznali da nisu mogli da obezbede dokumentarne dokaze da on nije „sposoban da se znoji“, što je jedna od odbrana koje je princ Endru koristio da pokuša da diskredituje Gifrea-ovu (iako je reakcija na tvrdnje u štampi, bila je tvrdnja o užasnom odbacivanju).

U međuvremenu, u subotu je otkriveno da je David Boies, Gifreov advokat, rekao da je Ghislaine Maxvell trebalo da se “nagodi”; – najnoviji pokazatelj da je Maxvell imala priliku da preokrene države’ svedok protiv drugih istaknutih pojedinaca u Epštajnovom krugu, grupe koja uključuje bivšeg predsednika Bila Klintona kao i princa Endrua.

“Javno sam govorio pet godina da je pogrešila što nije ušla i pokušala da sklopi dogovor sa tužiocima. Mogla je rano da sklopi veoma dobar posao, ali je propustila tu priliku. Mislim da se to pokazalo kao fatalna greška,” Boies je navodno rekao.

Službeno razrešenje sudije:

NOVOGODIŠNJA EMISIJA- Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/ZeroHedge