Sve vesti Svet

SLEDI “SPORA KATASTROFA” DOK NEMAČKA ŽELI DA ZATVORI 8,5 GW OSNOVNOG NUKLEARNOG KAPACITETA

Obzirom da Nemačka najavljuje gašenje 3 nuklearne elektrane kapaciteta preko 4050 MW (megavata), Nemcima se savetuje da se dobro obuku i kupe duge gaće, jer u kratkim gaćama bez struje, ova zima će im biti duga.

Do kraja 2022. godine Vlada će ugasiti još 6 elektrana ukupnog (baznog) kapaciteta 8,54 gigavata!

Juče smo ovde komentarisali da će Nemačka u stvari isključiti sve izvore energije baznog opterećenja, što je ironično sprečilo zemlju da nestane u mraku 2021. godine, jer energija vetra i sunca nisu isporučile energije koliko se očekivalo.

„Katastrofa se odigrava“… „prilično ludo“

Bardland piše:

Za nešto više od mesec dana, Nemačka će zatvoriti 3 svoje najnovije i najbolje nuklearne elektrane gde će više od 4050 MW električne energije nestati iz elektroenergetske mreže severne Evrope. 4050 MW je ekvivalentno prosečnoj potrošnji električne energije cele Danske.

To će dodatno staviti sigurnost snabdevanja pod pritisak, a to što se Nemačka baš odlučila za takav potez u sred zime, je više nego ludo.

Ne samo da će 4050 MW isključene nuklearne energije dovesti do veće emisije CO2, već će prouzrokovati mnogo više zagađenja od sagorevanja biomase i fosilnih goriva. Naredne zime Nemačka će zatvoriti poslednje 3 nuklearne elektrane, takođe 4000 MW.

Svako ko je pratio energetsku i klimatsku političku debatu, makar i površno, u poslednjih 10-20 godina, može videti da Nemačka, Danska i druge „zelene lude zemlje“ to rade energično PROTIV onoga što logika i nauka nalažu.

Vidimo sporu katastrofu koja se odigrava sa Zelenima u glavnoj ulozi ludog negativca, paklenog u svojoj želji da zbriše život i prosperitet.

(PS. Kupite toplu odeću, hranu, vodu i sveće za nadolazeću zimu).“

Povrh ludila sa isključenjem osnovnog napajanja električne energije nemački ministar zdravlja Jens Spahn rekao je da se zalaže za jednogodišnje potpuno zatvaranje Nemaca koji nisu bili oporavljeni. Sigurno ima nešto u nečijoj vodi. Uskoro ćemo videti šta se mrda iza brda.

NultaTačka/ZeroHedge