Sve vesti Svet

Sledi VIP tretman! Pripadnik Azova koji je pretio Ramzanu Kadirovu i njegovoj porodici danas stigao u zatvor u Čečeniji (VIDEO)

Sledi VIP tretman! Pripadnik Azova koji je pretio Ramzanu Kadirovu i njegovoj porodici danas stigao u zatvor u Čečeniji (VIDEO)

Kako prenose ruski mediji David Kasatkin, ozloglašeni pripadnik Azova koji je pretio šefu Čečenije Ramzanu Kadirovu i njegovoj porodici priveden je danas u istražni zatvor u glavnom gradu Čečenije, Groznom.

Među borcima ukrajinskog bataljona Azov koji su se predali, nakon što su mesec dana proveli ukopani u fabrici Azovstal, najviše se “istakao” neonacista David Kasatkin, koji je nažalost poznat po krvavim masakrima koji mu se pripisuju.

Čovek, također poznat kao ‘Jímik’ (hemičar na ruskom) jer je navodno kuvao drogu u školi, prepoznat je među vojskom zbog kontroverznih tetovaža koje nosi na svom telu. Nacionalista je pred kamerama pokazao tetovaže sa satanističim obeležjima, sa likom Bafometa, kao i nacističke simbole.

Osim toga, istetovirana je fraza “Jedem das Seine”, izraz koji znači “Svakom svoje” koji se pojavio na ulazu u nacistički koncentracioni logor Buchenwald. Ostale tetovaže su odgovarale nasilnim porukama poput ” Ubij sve “.

Kasatkin je poznat po tome što je navodno mučio i ubijao civilno stanovništvo Donbasa, navode mediji .

Okrivljen je i za ubistvo pukovnika ukrajinskih oružanih snaga i ukrajinskog vojnika koji je hteo da se preda . Osim toga, vjeruje se da je on mogao učestvovati u mučenju kojem su bili podvrgnuti ruski vojnici koji su zarobljeni, jer se čini da se njegove tetovaže poklapaju sa tetovažama čoveka koji se pojavio na jednom od snimaka torture.

Međutim, postao je “poznat” nakon njegove poruke upućene Ramzanu Kadirovu, šefu ruske republike Čečenije, u kojoj je pretio lideru republike i njegovoj porodici.

Danas je “hemičar” stigao u Grozni a sudeći po ranijim javljanjima Ramzana Kadirova, sigurno ga čeka predivan odmor i all inclusive tretman u Groznom.

NultaTačka