Sve vesti Svet

SLUČAJNO! ISPLIVAO OGLAS ZA POSAO MINISTARSTVA ODBRANE VELIKE BRITANIJE! TRAŽE ,,HAKERE” ZA TAJNU VOJNU JEDINICU!

Pisao Elena Vuk

Ministarstvo odbrane Velike Britanije otkrilo je postojanje svoje skrivene hakerske tajne jedinice u oglasu za posao, u kojem se traži “izvanredan talentovan inženjer elektrotehnike” koji će dostaviti “prototipna rešenja” “jedinstvenoj i specijalizovanoj vojnoj jedinici”.

U uklonjenom popisu, upražnjenih radnih mesta , koji je objavljen na njihovoj internet stranici za zapošljavanje, Ministarstva obrane Velike Britanije(MoD- The UK Ministry of Defence) nastojalo je zaposliti “neustrašivog rešavača problema” kao inženjera za eksploataciju operacija računarske mreže (CNO- Computer Network Operations) MAB5 za “nepravilnu i neprepoznatljivu” jedinicu koja se bavi „komunikacijama, elektronikom i tehničkim nadzorom“.

Uz napomenu da su rešenja “potrebna za nekoliko nedelja”, u oglasu se navodi da će (exploit engineer) inženjer morati imati “veštine hakera” i “znatiželjan i pronicljiv način razmišljanja”.

MASKE TU NE POMAŽU! BROJ ŽRTAVA ZEMLJOTRESA NA HAITIJU POPEO SE NA 1.297! OD KORONE U OVOJ ZEMLJI UMRO ZA SKORO DVE GODINE TRI PUTA MANJE LJUDI

Način veština “više aspekata” očito je takođe presudan jer se od idealnog kandidata očekuje i da bude “konsultant”, “pronalazač”, “dizajner”, “proizvođač”, “pisac izveštaja” i “analitičar” (između ostalih tehničkih uloga) sve spojeno u jedno.

Prema oglasu, oko 80% radne snage u “ratnoj strukturi nalik vojsci” MAB5 su državni službenici i “najtalentovaniji naučnici i inženjeri” Ministarstva odbrane. Tom jedinicom komanduje potpukovnik Simon Perrett, na kontaktu oglasa, stoji njegov E-mail i broj telefona, kao kontakt za podnošenje prijave.

O slobodnom radnom mestu od 33.000 funti godišnje prvi je objavio britanski vojni posmatrač “Secret Bases”, u kojem se navodi da je mesto i pincode kod Hereforda upućen na područje za obuku vojske Pontrilas (PATA-Pontrilas Army Training Area) koje očigledno “koristi isključivo” posebne vazdušne službe (SAS-Special Air Service).

Na sajtu je takođe dodato da je akronim MAB očigledno „jednostavno laskava referenca na„ MoD A Block “, što je kodno ime za upotrebu onima„ upućenima “kada se žele pozivati na operacije britanskih specijalnih snaga (UKSF-UK Special Forces). ” U njemu se navodi da se „stvarni fizički MoD A Block nalazi u kasarni SAS Regents Park u ulici Albany Street, u središtu Londona i da je sedište UKSF -a“.

U drugom linku do jedinice specijalnih snaga, stranica napominje da je broj telefona potpukovnika Perrett naveden za kasarnu SAS-a u vojnom garnizonu Stirling Lines u Credenhillu, Herefordshire. Takođe, oficir je očigledno iz Kraljevskog korpusa(Royal Corps of Signals) i 2013. godine je dobio MBE.

Inženjeri su potrebni za “rešenja brze tehničke isporuke, za savete i smernice” kako bi pomogli “specijalnim korisnicima” da steknu “operativnu prednost” u odnosu na neidentifikovane protivnike, za koje se kaže da su “sve širi” i tehnički napredni.

VLADIMIR ČIČAREVIĆ U BUNKERU! ,,ŠETNJE SU ZA IDIOTE, MOŽEMO ZA 20 DANA DA PROMENIMO DRŽAVU” (VIDEO)

Posao zahteva visoku sigurnosnu proveru “razvojnu proveru”, jer jedinica radi zajedno sa špijunskom agencijom GCHQ i odbrambenom naučno-tehnološkom laboratorijom (DSTL-Defence Science and Technology Laborator ), između ostalih.

Oglas je otvoren samo za državljane Velike Britanije sa kvalifikacijom elektrotehničkog inženjera na nivou OFQUAL 6 ili sa pred-diplomskim studijama inženjerstva ili nauke.

Među tehničkim veštinama koje će se ocenjivati tokom procesa odabira su identifikovanje „pretnji državnim kompjuterskim mrežama“ i razvoj protiv-mera kako bi „obezbedili sigurnost“, te unošenjem saveta i opcija za poboljšanje „profesionalne, službene i porodične sigurnosti“ za visoke državne zvaničnike koji su na meti “tehničke eksploatacije”.

Iako se ne spominje je li prethodno hakersko iskustvo potrebno, u objavi se kaže da kandidati moraju napisati esej “Izjava o podobnosti”(Statement of Suitability) od 1.000 reči kao deo svoje prijave koja ulaze u svaki CV tj. “relevantna iskustva za taj posao”.

Konkurs je uklonjen sa veb lokacije, verovatno zbog isteka roka za podnošenje prijave, a to je bio 11. Avgust, ali keširana kopija oglasa dostupna je na internetu.

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:g2I9tFAI5HYJ:https://www.civilservicejobs.service.gov.uk/csr/jobs.cgi%3Fjcode%3D1735227+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=in

https://www.secret-bases.co.uk/secret2.htm?permalink=SAS#SAS

 

Nulta Tačka/RT