Sve vesti Svet

SLUČAJNOST?! Avionu u kojem je bio Tramp otkazao motor- morao hitno da sleti

SLUČAJNOST?! Avionu u kojem je bio Tramp otkazao motor- morao hitno da sleti

Avion u kom je bio bivši predsednik SAD Donald Tramp morao je prinudno da sleti pošto mu je usred leta otkazao jedan od motora.

Incident se dogodio iznad Meksičkog zaliva, pošto je avionu „Daso falkon 900“, u kom je bio bivši američki predsednik zajedno sa savetnicima i pripadnicima tajne službe, otkazao jedan od tri motora.

Najveći kritičar Vatikana okrivljuje duboku državu za rat u Ukrajini

Avion je poleteo sa aerodroma u Nju Orleansu i trebalo je da preveze Donalda Trampa u njegovu rezidenciju u Mara-a-Lagu na Floridi posle učešća na sastanku sa nekim od najvećih donatora Republikanske partije.

Posle poletanja, avion je prešao oko 120 kilometara, dostigavši visinu od oko 8.500 metara, pre nego što se iznad Meksičkog zaliva okrenuo i vratio na aerodrom u Nju Orleansu, navodi Vašington post.

Avion je vlasništvo jednog od donatora republikanaca, koji ga je pozajmio Trampu te večeri. Letelica je registrovana na kompaniju iz Jute koja ima više od 1.400 aviona.

Posle incidenta, drugi republikanski donor, Krejg Isti, pozajmio je svoj avion Trampu kako bi stigao na Floridu, piše Vašington post.

Trampovi predstavnici za javnost odbili su da komentarišu događaj.

NultaTačka/Sputnik