Sve vesti Tehnologija

SNOUDEN UPOZORAVA NA ,,SMRTONOSNU PRETNJU” KOJA DOLAZI OD STRANE BIG TECH-a I INVESTICIJA U ŠPIJUNSKE SOFTVERE

Bivši američki obaveštajni radnik Edward Snouden upozorio je u utorak na ,,smrtonosnu pretnju” koju predstavljaju velike tehnološke kompanije (BIG TECH), procenjujući da će broj žrtava špijunskog softvera biti hiljadu puta veći ako se nastavi ulaganje u ovakvu tehnologiju.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ranije ovog meseca mediji su izvestili da špijunski softver Pegasus, kojeg je razvila izraelska NSO Group, a koristile ga vladine agencije za praćanje kriminalaca i terorista, držane službe rasporedila u hakovanje oko 50 000 privatnih telefona aktivista, novinara i opozicionih ličnosti širom sveta. Među njima su bili visoki zvaničnici Pakistana, Francuske, Iraka, Egipta i Evropskog parlamenta.

U članku objavljenom ranije ovog dana, uzbunjivač NSA rekao je da je projekat Pegaz- prekretnica u onome što je nazvao ,,Nesigurnom industrijom”.

Globalna zajednica, nastavio je, sada se suočava sa ,,najvećom krizom sajber bezbrdnosti u istoriji računara”.

,,Prvi korak ka smeru oslobađanja digitalnog kretanja mora da bude zabrana komercijalne trgovine softverima za prismotru”, primetio je Snouden.

Ono što je najbitnije kod situacije vezane za Pegasus jeste da je ovo globalno prisluškivanje dokazalo da je duboka država još dublja i da među globalističkim članovima postoji ogromno nepoverenje kao i želja sa oduzimanjem moći.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”