Sve vesti Svet

Šon Pen tvrdi da razmišlja da uzme oružje u ruke i ratuje protiv Rusije

Šon Pen tvrdi da razmišlja da uzme oružje u ruke i ratuje protiv Rusije

Glumac Šon Pen nastavlja da izražava svoju podršku Ukrajini usred specijalne operacije koja je počela u februaru u toj zemlji.

Šezdesetjednogodišnja zvezda „Dead Man Walking” radi na dokumentarcu o eskalaciji tenzija u zemlji, od prošle godine, a odleteo je u Ukrajinu u februaru da bi dao podršku Zelenskom.

Nakon što je neko vreme proveo u Kijevu, glumac je za časopis Holivud Autentik rekao da je nedavno razmišljao o tome da uzme oružje i ratuje protiv Rusije.

„Ako ste bili u Ukrajini, borbe moraju da vam padnu na pamet“, rekao je Pen u intervjuu objavljenom u subotu.

„A ti nekako misliš koji je ovo vek? Zato što sam pre neki dan bio na benzinskoj pumpi u Brentvudu i sada razmišljam o tome da uzmem oružje protiv Rusije? Šta se dođavola dešava?“

Pen je nastavio: „Jedini mogući razlog da zadnji put ostanem duže u Ukrajini bio bi to što bih držao pušku, verovatno bez pancira, jer biste kao stranac želeli da taj pancir date nekom od civilnih borca koji to nemaju ili borcima koji imaju više veština od mene, ili mlađem muškarcu ili ženi koji bi mogli da se bore duže ili šta već”.

Ukrajinska ambasada objavila je saopštenje o Penovim naporima da snimi dokumentarni film nakon glumčeve posete Kijevu.

„Šon Pen pokazuje hrabrost koja nedostaje mnogim drugima, posebno zapadnim političarima. Što je više takvih ljudi sada u našoj zemlji, pravih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, to će pre biti moguće zaustaviti izdajnički napad Rusije“, navodi se u prevedenom saopštenju ukrajinske ambasade za Newsweek.

Pen je u svom intervjuu za Hollyvood Authentic takođe govorio o susretu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim „dan pre invazije“ i o tome da je bio sa njim „tokom invazije, prvog dana“.

Videvši Zelenskog tog dana, rekao je: „Palo mi je na pamet da sada gledam u tipa koji je znao da mora da se uzdigne do krajnjeg nivoa ljudske hrabrosti i vođstva. Mislim da je otkrio da je rođen za to”.

U međuvremenu, zvezda nagrađena dva puta sa Oskarom, Pen, ima reputaciju da voli da se pojavljuje u “opasnim zonama”. Otputovao je u Nju Orleans nakon uragana Katrina 2005. godine, gde je fotografisan kako spašava ljude zaglavljene u oluji.

Sve je to ipak Holivud.

Nulta Tačka/NYPost