Sve vesti Svet

Šormaz: Pripadnici VAGNERA učestvovali u protestima protiv korona diktature u leto 2020. godine

Šormaz: Pripadnici VAGNERA učestvovali u protestima protiv korona diktature u leto 2020. godine

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da su u demonstracijama u leto 2020. u Beogradu, učestvovali pripadnici ruske paravojne formacije “Vagner”.

On je za list Danas, rekao da su u demonstracijama „učestvovali i neki Rusi, pripadnici ‘Vagnera'“, navodeći da je „to činjenica, jer smo ih hapsili“.

Podsetimo, leto 2020. godine obeležili su protesti protiv korona diktature koju je Aleksandar Vučić zajedno sa predstavnicima vlasti i opozicije želeo da sprovede nad narodom. Tog leta, stavljena je tačka na sve želje vlasti da dalje zatvara narod a mnogi “opozicionari” oterani su sa protesta među kojima je bio i predstavnik provakserske opozicije Sergej Trifunović kojem je razbijena glava.

Dalje kako prenose mediji, Šormaz je istakao da mu to govori da je „veliki broj diplomata u ruskoj ambasadi uključen u delovanje protiv interesa Srbije“, kao i da „naše službe o tome imaju podatke i lako bi bilo reagovati i po tom pitanju“.

Grupu „Vagner“, koja je privatna vojna kompanija, odnosno paravojna formacija, Evropska unija je 13. decembra 2021. stavila na listu sankcija.

MARIO ZNA i MILAN MARJANOVIĆ- Budite spremni na SVE- Srbija nema zaštitu od HAKERSKIH napada

Prema Šormazovim rečima, interes je Srbije da se uvedu sankcije Rusiji.

“Srbija mora da bude deo savremenog, slobodnog, demokratskog, tehnološki naprednog Everoatlanskog sveta. Sve ostalo je laž i obmana. Građani će razumeti”, rekao je Šormaz, dodajući da se bira “između našeg mesta u Evropi i azijske despotije u kojoj dominiraju zaostalost i siromaštvo”.

NultaTačka