Sve vesti Svet

SOROŠ: Tramp je veća opasnost po Ameriku od Rusije i Kine

SOROŠ: Tramp je veća opasnost po Ameriku od Rusije i Kine

Milijarder želi da demokratska zajednica porazi “krajnje desničarski ekstremistički” Vrhovni sud i Trampa

Vrhovni sud SAD i Republikanska partija Donalda Trampa predstavljaju veću pretnju za SAD nego Rusija i Kina i moraju biti poraženi na svaki mogući način, rekao je megadonator demokrata Džordž Soroš u tekstu objavljenom 4. jula.

Soroš (91) je ranije pozivao na promenu režima u Kini i brzu pobedu nad Rusijom. U svom najnovijem sindikovanom mišljenju , on ih je nazvao „represivnim režimima“ koji „žele da nametnu svetu autokratski oblik vlasti“. Međutim, tvrdi on, daleko veća pretnja SAD dolazi od „domaćih neprijatelja demokratije“, među kojima su „sadašnji Vrhovni sud, kojim dominiraju ekstremisti krajnje desnice, i Republikanska partija Donalda Trampa“, koja ih je tamo stavila .

Ponovivši reči predsednika Džoa Bajdena , Soroš je osudio prošlomesečnu presudu Dobsa, kojom je poništen presedan Roe protiv Vejda iz 1973. o abortusu. On je rekao da logika presude ugrožava druga prava priznata četrnaestim amandmanom, „među njima pravo na kontracepciju, istopolne brakove i LGBTK prava“, ali moguće čak i međurasne brakove.

„Takođe je jasno da ovaj sud namerava da izvrši frontalni napad na izvršnu vlast“, ​​tvrdio je Soroš, ukazujući na odluke koje se tiču nadležnosti Agencije za zaštitu životne sredine, posedovanja oružja i preraspodele. Zajednički imenitelj u nedavnim presudama suda je „podržati ciljeve koje promoviše Trampova Republikanska partija i oslabiti ili staviti van zakona ciljeve koje favorizuje Demokratska partija“ , insistirao je on.

MARIO ZNA RASTURIO MEJNSTRIM MEDIJE I NJIHOVE LAŽI

Presuda Dobsa je „deo pažljivo osmišljenog plana da se SAD pretvore u represivni režim“, napisao je Soroš, a jedini način da se oni zaustave je „izbacivanje Republikanske partije sa funkcije“, tvrdi Soroš. Demokrate trenutno kontrolišu Belu kuću i oba doma Kongresa.

Republikanci „napadaju naš sistem demokratije iz svakog ugla“, napisao je Soroš, optužujući stranku da je „naslagala“ i Vrhovni sud i mnoge niže sudove sa „ekstremističkim sudijama“ i donosi zakone koji „veoma otežavaju glasanje“.

„ Opstanak demokratije u SAD je ozbiljno ugrožen“, zaključio je Soroš, dodajući da „moramo učiniti sve što možemo da to sprečimo“, uključujući i dopiranje do nekih republikanaca koji su glasali za Trampa, ali odbacuju njegovu „veliku laž“ o tome da postoji nepravilnosti na izborima 2020. On je tvrdio da se radi o „ponovnom uspostavljanju funkcionalnog dvopartijskog političkog sistema koji je u srži američke demokratije“.

NultaTačka