Sve vesti Svet

Spajao ih KRIMINAL! Jedan od najbližih saradnika Džefrija Epštajna pronađen mrtav

Spajao ih KRIMINAL! Jedan od najbližih saradnika Džefrija Epštajna pronađen mrtav

Stiven Hofenberg, bliski poslovni saradnik preminulog Džefrija Epstajna, pronađen je mrtav u stanju raspadanja u svom stanu u Konektikatu, javio je Dejli mejl.

Derbi policiju Konektikata je juče pozvao u Hoffenbergovu kuću “zabrinuti” prijatelj. Policajci su pronašli 77-godišnjeg muškarca kako leži na podu u uznapredovalom stanju raspadanja, navodi se u izveštaju.

Policija veruje da je s obzirom na Hofenbergovo raspadanje možda bio mrtav najmanje nedelju dana, dodaje se u izveštaju.

Iako su uvereni da je pronađeno telo Hofenbergovo, lekari koriste njegove zubne kartone da bi ga pravilno identifikovali, navodi se u izveštaju, dodajući da na njemu nisu otkrivene nikakve traume.

Konačni izveštaj o njegovoj smrti biće objavljen u narednim danima preko Derbijeve policijske Fejsbuk stranice, nastavlja se u izveštaju.

Hofenberg je osnovao Tovers Financial Corporation, agenciju za naplatu dugova za koju je kasnije otkriveno da je Ponzi šema u kojoj je prevario investitore za više od 420 miliona dolara.

Epštajn, njegov saradnik i prijatelj, nikada nije optužen za svoje učešće u Tover Financial-u. Hofenberg je 2019. tvrdio da je Epštajn bio „saučesnik“ u šemi.

NultaTačka