Sve vesti Svet

Španski premijer: “KLIMATSKE PROMENE UBIJAJU”

Španski premijer: "KLIMATSKE PROMENE UBIJAJU"

MADRID – Vlasti širom južne Evrope bore se da uspostave kontrolu nad šumskim požarima koji su zahvatili Španiju, Grčku i Francusku, u kojima je stradalo više od stotinu ljudi.

Naučnici kako možete i da pretpostavite za ovakve vremenske katastrofe krive globalno zagrevanje.

Španski premijer Pedro Sančez nakon “naučnih” saznanja koje upiru prst u promenu klime digao je paniku na nivo kakav postoji samo u Srbiji kada Vučić najavi puna groblja zbog korone izjavivši da “klimatske promene ubijaju”.

Toplotni talas koji je danas zahvatio Evropu proširio se i na Britaniju, gde se prognoziraju visoke temperature, veće od rekordnih 37,8 stepeni iz 2019.

Britanska nacionalna meteorološka služba izdala je svoje prvo crveno upozorenje na “ekstremne vrućine” za delove Engleske.

Očekuje se da će vrućine biti tako jake da železnički operateri upozoravaju da bi moglo da dođe do krivljenja šina, a neke škole su instalirale plastične bazene da bi pomogle deci da se rashlade.

Više od 1.000 smrtnih slučajeva do sada je navodno registrovano u toplotnom talasu koji je trajao skoro nedelju dana u Portugalu i Španiji.

Temperature u Španiji dostigle su čak 45,7 stepeni Celzijusa.

Kada OVO čujete, znaćete ŠTA NAS ZAISTA ČEKA- Spremite se dobro jer biće VESELO

Meteorološka služba te zemlje je saopštila da se očekuje da toplotni talas prestane danas, ali da će temperature i dalje ostati “nenormalno visoke”.

U Francuskoj su se šumski požari sada proširili na 11.000 hektara u jugozapadnom regionu Žirond, a više od 14.000 ljudi je evakuisano, saopštile su regionalne vlasti.

Francuska je izdala crvena upozorenja za nekoliko regiona, a stanovnici su pozvani da budu izuzetno oprezni.

U Italiji, gde su proteklih dana buknuli manji požari, prognostičari očekuju da će narednih dana temperature biti iznad 40 stepeni.

Slične temperature zabeležene su u Portugalu, gde je od toplotnog talasa navodno umrlo 659 ljudi.

U toj zemlji je već vladala ekstremna suša.

NultaTačka