Sve vesti Svet

ŠPIJUNIRANJE DRUŠTVENIH MREŽA: VOJSKA VELIKE BRITANIJE IMA POTREBU DA ZNA ŠTA STANOVNIŠTVO OSEĆA

Pisao Elena Vuk

Ministarstvo odbrane Velike Britanije nenamerno je otkrilo svoj plan da špijunira platforme društvenih medija kako bi otkrio “promene u osećajima stanovništva”.

Uprkos tome što se navodno radi o „boljoj upotrebi postojećih baza podataka“, dokument Ministarstva odbrane o strategiji podataka za odbranu objašnjava kako bi vojska trebala preći na „automatizivano skeniranje platformi društvenih medija“ kako bi otkrila „promenu osećaja stanovništva“.

„Nigde u dokumentu nije objašnjeno zašto je strateški dokument otišao toliko daleko od utabanih staza da promoviše prikupljanje podataka koje MO Velike Britanije nema i njihovu upotrebu u izrazito ne-vojne svrhe“, izveštava Registar.

NULTA TAČKA SE VRATILA! EVO ODAKLE JE DOŠAO NAPAD I KOLIKO JE PLAĆEN! ,,OVO JE RAT I NIŠTA MANJE OD TOGA”

Od početka pandemije COVID-a, vojska je sve više usmeravala svoju pažnju prema svojim građanima, umesto da čini ono što bi trebala, da se brine o napadima stranih službi.

Kako je otkrila autorka Laura Dodsworth, GCHQ se uključio u razmenu poruka protiv vakcinacija i zaključavanja ciljajući ljude koji osporavaju zvaničnu priču o COVID-u na internetu.

“Kaže da neki ljudi veruju da su na meti 77. brigade, koja je deo 6. divizije vojske”, prenosi The Telegraph.

Prema Ministarstvu obrane, 77. brigada koristi “legitimne ne-vojne alate kao sredstvo za prilagođavanje ponašanja suprotstavljenih snaga i protivnika”.

Glavni “protivnici” vojske sada su očigledno britanski državljani koji se žale na zaključavanje dok dovode u pitanje efikasnost i sigurnost vakcina.

Dodsworth je rekla da je “udarila u zid” kada je pokušala da dobije odgovore o aktivnostima jedinice, napominjući, “i smatram da kada neko postavi takav zid oko sebe, to je zato što se u tome krije prava priča.”

Jedinica je odigrala svoju ulogu u širem planu, uz pomoć bihevioralnih psihologa povezanih sa vladom, kako bi zastrašivala javnost na masovnu poslušnost pravilima zatvaranja preterujući u pretnji koju predstavlja COVID.

Nulta Tačka/InfoWars