Sve vesti Svet

SPREMAJU IH ZA TOTALNI MRAK?! POSLE LIBANA, KINE I INDIJE U JAPANU VELIKI NESTANAK STRUJE (VIDEO)

Nova agenda globalista nakon korona pandemije, koju je još proletos najavio jedan od kreatora svetske politike Klaus Švab, pored gašenja interneta podrazumeva i totalni prekid električne energije koji bi trajao danima i nedeljama. Nakon što je od juče cela država Liban krenula u višednevni mrak, a isto su najavile Indija i Kina, danas je iznenada i u Japanu došlo do velikog nestanka električne energije.

Kao razlog je naveden požar u velikoj trafostanici u blizini Tokija, koju vodi kompanija „East Japan reilvej“, a nestanak struje je bio opšti i višečasovni.

Zbog toga su obustavljeni vozove na brojnim linijama u gradskom području Tokija, zatvoreni su svi objekti, a bolnice su primale samo hitne slučajeve.

Nestanak struje pogodio je oko 236.000 ljudi neposredno, ali posredno milione koji trpe jer nema prevoza i ništa ne radi, a požar je nadovno stavljen pod kontrolu nakon četiri sata i niko nije povređen, piše japanska agencija Kjodo.

Uzrok požara se još istražuje a policija je saopštila da je potpuno uništena prostorija u kojoj se nalaze transformatori unutar trafostanice, pa nema tragova da bi se utvrdilo tačno šta se dogodilo i da li je bila diverzija.

Ova trafostanica je jedna od najbitnijih u državi, jer preusmerava struju za železnički sistem u Tokiju i okolini preko drugih trafostanica.

Većina železničkih linija na kojima je saobraćaj bio zaustavljen ponovo je počela da radi, ali mnoge prigradske linije i dalje ne rade.

Očevici su agenciji Kjodo ispričali kako su videli crni dim iz trafostanice i osetili miris paljevine, kao i plamenove koji su izbijali, a dosezali su čak i do 20 metara u visinu.

NultaTačka/SrbinInfo