Sve vesti Svet

Spremaju se? Američke državne agencije započele vežbu „Veliki radiološki incident“

Spremaju se? Američke državne agencije započele vežbu „Veliki radiološki incident“

Desetine lokalnih, državnih i saveznih agencija počele su da sprovode „veliku vežbu radiološkog incidenta“ u Ostinu u Teksasu.

Vežbu Cobalt Magnet 22 vodi Nacionalna administracija za nuklearnu bezbednost Ministarstva energetike SAD u partnerstvu sa Kancelarijom za unutrašnju bezbednost i upravljanje vanrednim situacijama u Ostinu, okupljajući 30 agencija u vežbi terenske obuke za borbu protiv pretnji od radioloških napada

Uprava za hitne slučajeve Ostina je tvitovala da će se vežba ove nedelje održati na različitim lokacijama u oblasti metroa. „Možda ćete videti ljude u zaštitnoj odeći kako koriste opremu i/ili avione koji lete nisko“, rekla je lokalna agencija i dodala „To je samo vežba“.

Vežba se smatra redovnom obukom i pomoći će naučnicima i tehničkim stručnjacima u radiološkom praćenju i proceni. Počela je u ponedeljak i trajaće do petka.

„Grad Ostin sa zadovoljstvom želi dobrodošlicu NNSA i brojnim lokalnim, državnim i saveznim agencijama koje učestvuju u Cobalt Magnet-u”.

„Naš cilj u ovoj vežbi je da testiramo naše procedure i napravimo poboljšanja kako bismo osigurali da štitimo zajednicu okruga Ostin/Travis“, rekao je za Austoniju Huan Ortiz, direktor Kancelarije za unutrašnju bezbednost i upravljanje vanrednim situacijama u Ostinu.

Dakle, važnije pitanje… ZAŠTO se vlada sprema za napad prljave bombe ili uređaja za raspršivanje radiološke opreme na grad, i to sada?

MARIO ZNA i KARAĐORĐE SUBOTIĆ- Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

Nulta Tačka/ZeroHedge