Sve vesti Svet

SPREMNI ZA VAKCINU BROJ 5? DESILO SE ONO ŠTO SMO NAJAVILI! BIONTECH OTKRIO: SPREMAMO NOVU VAKCINU PROTIV OMIRCON SOJA

Baš kako je naša redakcija najavila istog dana kada je otkriven “omircon” soj da će Moderna i Fajzer zajedno sa Bajontekom resetovati vakcinaciju te da će se uskoro pored treće i četvrte davati i peta vakcina Nemačka kompanija potvrdila je naše tvrdnje.

Bajontek je ranije, tj. u petak naveo da očekuje više laboratorijskih podataka u naredne dve nedelje

Danas je samo dva dana nakon nagoveštaja Nemačka farmaceutska kuća Bajontek saopštila da je počela da radi na potencijalnoj vakcini usmerenoj protiv omikron soja korona virusa, iako još nije jasno da li će morati da prerađuje već postojeću antikovid vakcinu urađenu u saradnji sa Fajzerom.

Razvitak prilagođene vakcine je deo kompanijskog standarda u odnosu na pojavljivanje novih sojeva, naveo je Bajontek.

– Prvi koraci u razvijanju potencijalne nove vakcine preklapaju se sa istraživanjem o tome da li će uopšte biti potrebno praviti novu vakcinu – dodaje se u saopštenju, preneo je Rojters.

Bajontek je u petak naveo da očekuje više laboratorijskih podataka u naredne dve nedelje kako bi se utvrdilo da li je potrebno da se pravi vakcina samo protiv omikrona.

OSTANITE U TOKU, IZBEGNITE CENZURU I PRAĆENJA! PRIDRUŽITE SE NAJPOPULARNIJEM TELEGRAM KANALU U REGIONU! ČEKAMO VAS, VAŠA NULTA TAČKA!

NultaTačka