Srbija Sve vesti

SRBIJA: PACIJENTA KOJI JE BIO PREVOŽEN VOZILOM SANITETA KOJE JE UČESTOVALO U UDESU ZAVELI DA JE UMRO OD KOVIDA

SRBIJA: PACIJENTA KOJI JE BIO PREVOŽEN VOZILOM SANITETA KOJE JE UČESTOVALO U UDESU ZAVELI DA JE UMRO OD KOVIDA

Izgleda da nisu bile bezvezne tvrdnje da postoje žrtve saobraćajnih nezgoda koji su zavedeni kao “umrli od kovida”.

U opštini Srbobran ne prestaju priče o preminulom pacijentu iz Nadalja koji se nalazio u vozilu Hitne pomoći Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” u trenutku kad je na sanitet naleteo automobil.

U Nadalju se pojavila informacija koja je sasvim logična a u njoj stoji da je čovek koji je bio u vozilu saniteta premino od povreda udesa no direktor doma zdravlja, radnici hitne pomoći i mejnstrim mediji poleteli su da ospore takvu mogućnost.

Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” Vlastimir Kladar brže bolje je demantovao tu vest i ističe da je pacijent prema izveštaju iz Opšte bolnice u Vrbasu preminuo od posledica virusa korona zbog kojih je i vožen u kovid-jedinicu vrbaske bolnice. (Ko još veruje izveštajima?)

ŠEKLER: KRAJ PANDEMIJE BLIŽI NEGO ŠTO MNOGI MISLE

– Zvao sam direktora Opšte bolnice u Vrbasu Milana Popova i on je potvrdio da je uzrok smrti pacijenta respiratorna insuficijencija koja je povezana s kovidom- 19. Pacijent je prilikom sudara pao sa kreveta, ali nije ispao iz vozila kako su pojedini meštani sela naveli – rekao je doktor Kladar.

Na sanitet pod rotacijom 31. decembra u Ulici Milivoja Čobanskog u Vrbasu naleteo je putnički automobil iz sporedne ulice, kojim je upravljala mlada devojka, vozač početnik.

– Udarili smo u banderu koja je bila u neposrednoj blizini. Ugruvani smo, ali smo mogli mnogo gore proći zbog tuđe nepažnje i oduzimanja prvenstva prolaza – rekao je jedan od povređenih u sanitetu.

Kladar navodi da je pacijent, koga je lekar u kolima Hitne pomoći reanimirao i davao mu kiseonik, posle pada sa kreveta bio svestan i komunikativan i nije imao povrede za razliku od osoblja u sanitetu. Njega je posle saobraćajne nezgode urgentno preuzelo drugo sanitetsko vozilo i prevezlo ga do bolnice.

Ozlede u sudaru zadobillo je medicinsko osoblje i vozač saniteta i devojka koja je izazvala nezgodu.

– Lekar je na bolovanju sa teškom povredom ramena i ušivenim nosem. Tehničar nosi “kragnu” zbog povrede vratne kralježnice, a vozač je povredio ruku ali je pacijent premino od kovida – predočio je Kladar.

Postavlja se pitanje, koje je povrede imao pacijent i zašto one nisu objavljene ako su svi prisutni u santiteu koji su bili čak i vezani prošli sa povredama, kako je moguće da pacijent nije? 

NultaTačka/Mediji