Sve vesti UFO

ŠTA JE OVO? MISTERIOZNA KOLIBA UOČENA NA POVRŠINI MESECA

Pisao Elena Vuk

Kineski rover Yutu 2 uočio je neobičan objekat na suprotnoj strani Meseca, a mediji su ga u prvim izveštajima opisali kao “misterioznu kolibu”. Yutu 2 je sada spreman da detaljnije pogleda, šta je to zaista.

Čudni objekat u obliku kocke prvi put je uočila kineska lunarna ekspedicija u novembru, objavio je kineski naučni kanal Our Space. Rover je otkrio objekat na horizontu oko 80 metara na severu dok je prelazio Von Kármán krater na južnoj hemisferi na suprotnoj strani Meseca.

Odeljenje za štampu Kineske nacionalne svemirske administracije (CNSA) objavilo je fotografiju objekta koji se uzdiže iznad horizonta na pozadini tamnog neba. Međutim, sa fotografije se može utvrditi nekoliko detalja, a priroda objekta ostaje nejasna.

Kinezi su izrazili veliki interes za istraživanje ove “misteriozne kolibe”, a sada se očekuje da će rover provesti naredna dva ili tri lunarna dana, što je ekvivalent dva ili tri meseca ovde na Zemlji, krećući se prema objektu, izbegavajući kratere koji označavaju suprotnu stranu Zemljinog satelita.

Yutu 2 je prvi put sleteo na drugu stranu Meseca 3. januara 2019. i od tada se kreće oko 186 km širokog kratera Von Kármán. To je deo četvrte kineske ekspedicije na Mesec i druge koja uključuje rover.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/RT