Sve vesti Svet

Šta se zaista krije iza zaključavanja u Šangaju! Od dronova robota koji zabranjuju Kinezima da dišu do ekonomskog uticaja

Šta se zaista krije iza zaključavanja u Šangaju! Od dronova robota koji zabranjuju Kinezima da dišu do ekonomskog uticaja

QuoteTheRaven/Substack

Ne sumnjajte u to, postoji nešto ozbiljno uznemirujuće u vezi sa stanjem nedavnih zatvaranja zbog Covid-a koje se odvija u Šangaju.

Evo kako izgleda epidemija, ako je verovati brojkama koje dolaze iz Kine. Moraćete da mi oprostite što sam iskren, ali ja im jednostavno ne verujem. Kina je lagala o gotovo svemu od početka pandemije, a oni sigurno nemaju na umu najbolji interes za ostatak sveta.

Umesto toga, verujem da su brojke verovatno preuveličane na ovaj ili onaj način (baš kao što verujem da to čini Kina sa svojim makroekonomskim podacima), kako bi se zadovoljile potrebe bilo koje agende koju KPK pokušava da progura.

Evo nas, dve godine i više u kovid tiraniji, sa dovoljno vremena iza nas da proučimo virus, razvijemo vakcine, bustere i terapije i omogućimo širenje prirodnog imuniteta – a Kina zaključava grad od 26,3 miliona ljudi na prvi znak par slučajeva kovida.

Akcije koje je Kina preduzela da sprovede ovu rundu karantina bile su u najmanju ruku distopijske i orvelovske.

Na primer, prema Njujork Tajmsu :

obustavljeni su svi međunarodni letovi za i iz Šangaja

mnogi putevi do dva gradska aerodroma takođe su zatvoreni

Vlada je izvršila PCR testiranja na 25,67 miliona ljudi

Vlada nije dozvolila stanovnicima da idu u prodavnice

Vlada je sastavila desetine hiljada krevetića u dva kongresna centra kao karantinske centre – ali oni nemaju tuševe

Kina takođe ponovo zatvara ljude u njihove domove. Video snimci na društvenim mrežama “prikazuju zarobljene stanovnike kako urlaju i vrište iz nebodera noću”, napisao je Independent ove nedelje.

Prema objavama na društvenim mrežama, grad čak koristi dronove kako bi smirio opravdano besne građane.

“Molimo vas da se pridržavate [sa] kovid ograničenja. Kontrolišite želju svoje duše za slobodom. Ne otvarajte prozor i ne pevajte”, prenosi ovaj dron.

Postoji bezbroj uznemirujućih stvari o distopijskom načinu na koji se rešava ova navodna epidemija, ali nije li važnije pitanje zašto se s njom postupa na način na koji se postupa.

Osećalo se kao da je u proleće, svet postao sit korona histerijom. Ukidalo se nošenje maski maski i primanje vakcina, industrija je počela da se oporavlja.

MARIO ZNA i PREDRAG PETKOVIĆ- Evo šta nas čeka- Sledi potpuna PROMENA SVETA- Tamne sile će IZGUBITI

Dakle, zašto tako drastična preterana reakcija Kine? Zašto u ovom trenutku nastaviti potpuno iracionalnu i besmislenu politiku “Nultog Kovida”?

To jednostavno nema nikakvog smisla – čak ni za Kinu. U stvari, izuzetno dramatičan i brutalan odgovor zemlje deluje toliko nenormalno da me je juče nateralo da se zapitam da li ga Kina jednostavno koristi kao oružje za preuzimanje moći koje je sponzorisala država, a koje je dugo planirala.

Pitao sam se i da li su drastične mere – slične merama koje smo videli na početku kovida iz Kine – znak da zemlja zna nešto o virusu što ostatak sveta još uvek ne zna.

Naravno, niko razumno ne veruje u tako drastičnu reakciju na ovaj virus, koji je već izazvao svoju prvu rundu globalnog haosa, ali se skrasio i postao način života na mestima poput Floride i nordijskih država gde vlada imunitet krda.

Juče, na Tviteru, to su bila jedina dva alternativna objašnjenja koja sam mogao da zamislim za poteze Kine.

Ali treća luda ideja pala mi je u glavu juče popodne koju sam takođe želeo da podelim.

Šta ako Kina namerno zatvara svoju zemlju kako bi još više uništila globalni lanac snabdevanja i izvršila svoju moć nad kvalitetom života zapadnog sveta?

Šta ako Kina želi ne samo da ostvari svoj utiecaj podržavanjem svoje valute, već i zadržavanjem svojih proizvodnih sredstava na čvršćoj uzici: više za dobrobit svog naroda, a manje za dobrobit Amerikanaca koji izvoze dolare. Kako bi Kina pokazala ostatku sveta na pasivan, nekonfliktan način, koliko tačno oni imaju moć nad našim kvalitetom života?

U ovom trenutku se čini da Kina ne zadržava svoje proizvodne kapacitete za svoje građane. Nakon svega, izveštaji o nestašici hrane i neredima koji su izbili u Šangaju bili su sveprisutni.

Bez obzira na objašnjenje, Kina premašuje oznaku ovom poslednjom rundom zatvaranja, čak i za standarde „nultog kovida“.

Video snimci koji se pojavljuju na društvenim mrežama izgledaju gore i strašnije od onih tokom prvobitnih karantina 2020.

Kada bih danas morao da se kladim na to zašto Kina zaključava građane na način na koji ih zaključava, uzeo bih jedan od ova tri scenarija u odnosu na stvarnu implementaciju najiracionalnije svetske zdravstvene politike:

KPK jednostavno pokušava da uzurpira više moći

Postoji nešto o kovidu što Kina zna, a ostatak sveta još uvek ne zna

Kina traži izgovor da uspori svoju proizvodnju kako bi izvršila pritisak na zapadni svet u trenutku kada još više pokušava da se odvoji od zapada.

Nešto mnogo smrdi!

NultaTačka/ZeroHedge