Sve vesti Svet

STARBUCKS UKINO OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA SVOJE RADNIKE!

STARBUCKS UKINO OBAVEZNU VAKCINACIJU ZA SVOJE RADNIKE!

Starbucks je preokreno radnu politiku koju je uveo ranije ovog meseca te više neće zahtevati od svojih američkih radnika da budu vakcinisani protiv COVID-19.

U dopisu koji je u utorak poslat zaposlenima, gigant kafe iz Sijetla rekao je da je ova mera ukinuta nakon prošlonedeljne presude Vrhovnog suda SAD. Sud je sa 6-3 glasova odbacio plan Bajdenove administracije za obaveznu vakcinu ili redovno testiranje na COVID u kompanijama sa više od 100 radnika.

“Poštujemo sudsku odluku i postupićemo u skladu s tim”, napisao je u dopisu glavni operativni direktor Starbucksa John Culver.

LEČENJE BEZ VAKCINE! ĐOKOVIĆ VLASNIK DANSKE KOMPANIJE KOJA RAZVIJA TERAPIJU PROTIV KOVIDA 19!

Starbucks je 3. januara rekao da će zahtevati da svi zaposleni budu vakcinisani do 9. februara ili će se suočiti sa nedeljnim testiranjem na COVID. U to vreme, Culver je rekao da je odgovornost Starbucksovog rukovodstva “da učine sve što mogu kako bi pomogli da radnici i mušterije budu sigurni.”

U dopisu od utorka, Culver je rekao da će kompanija nastaviti snažno da promoviše vakcinaciju.

SVI GLEDAJU OVAJ INTERVJU! MARIO ZNA I ARNA ŠEBALJ U BUNKERU

Starbucks je tražio od radnika da otkriju svoj status vakcinacije do 10. januara. Kompanija je u sredu saopštila da je 90% otkrilo svoju privatnost i da je “ogromna većina” potpuno vakcinisana. Starbucks ne želi da objavi koliko tačno radnika nije vakcinisano.

Starbucks zapošljava 228.000 ljudi u SAD-u

NultaTačka/Kare11