Sve vesti Svet

Stejt department: Posle informacije da su zarobljena dvojica američkih plaćenika traga se za trećim

Stejt department: Posle informacije da su zarobljena dvojica američkih plaćenika traga se za trećim

Posle informacije da su zarobljena dvojica američkih plaćenika, Stejt department je objavio da se traga i za trećim u Ukrajini.

Utvrđeno je ime još jednog stradalog američkog plaćenika. Prema Si-En-Enu, ovo je bivši američki marinac Grejdi Kurpasi.

Krajem aprila, on i još neki plaćenici su raspoređeni da čuvaju osmatračnicu u blizini Hersona, a otprilike u to vreme Kurpasi je prestao da kontaktira sa svojim voljenima.

Stejt department je obavestio rođake plaćenika da je nestao, navodi Si-En-En.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Nulta Tačka/Novosti