Sve vesti Svet

Stigli rezultati testa na drogu finske premijerke u koje “treba SVI da verujemo”

Stigli rezultati testa na drogu finske premijerke u koje "treba SVI da verujemo"

Zbog nedavnih snimaka premijerke Finske u “provodu” i pritiska javnosti, ona je pristala da se testira na drogu. Uzorci uzeti 19. avgusta od premijerke Sane Marin pokazuju da ona u svom organizmu nije imala drogu, saopštila je finska vlada.

Vlada je saopštila da je Marin sama platila test na drogu, a da će mediji više detalja o samom testiranju moći da dobiju od njenog kabineta. Saopšteno je i ime doktora koji je potpisao rezultate testiranja.

Marin se samoinicijativno testirala na drogu pošto su se u javnosti pojavio video snimak kako pleše na jednoj žurci kojoj je prisustvovala. Ona je negirala navode da je bila drogirana i istakla da je te večeri samo pila alkohol.

Međutim, suočila se sa kritikom opozicionih partija, a jedan od lidera opozicije tražio je da ona uradi test na drogu.

Entoni Fauči će se povući u decembru kako bi nastavio sa svojim „sledećim poglavljem“

Marin – koja je u decembru 2019. postala najmlađa premijerka Finske ikada – rekla je da svoje slobodno vreme provodi sa prijateljima kao i drugi njenih godina i da namerava da nastavi da bude ista osoba kao i ranije.

“Nadam se da je to prihvatljivo. Živimo u demokratiji i na izborima svako može da odlučuje o ovim pitanjima”, rekla je ona.

Dodala je da je njena sposobnost da obavlja dužnosti tokom te noći ostala nenarušena i da bi napustila žurku da je morala da radi.

Podsetimo, Marin je u julu prisustvovala jednom popularnom finskom rok festivalu.

U decembru se javno zbog zabavljanja po noćnim klubovima do 4 sata ujutro, a da pri tom nije ponela službeni telefon zbog čega je propustila upozorenje da je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na Covid-19. Njen test na korona virus ipak je bio negativan.

Nulta Tačka/Mediji