Sve vesti Svet

STOTINE LEKARA obolelo od COVID 19 uprkos vakcinaciji KINESKOM VAKCINOM

STOTINE LEKARA obolelo od COVID 19 uprkos vakcinaciji KINESKOM VAKCINOM

Džakarta, (Rojters) – Više od 350 lekara i medicinskih radnika zaraženo je KOVD -om u Indoneziji uprkos vakcinaciji sa Sinovak-om, a desetine su hospitalizovane, rekli su zvaničnici, dok raste zabrinutost zbog efikasnosti nekih vakcina protiv još zaraznijih sojeva.

Većina radnika bila je asimptomatska i samoizolovala se kod kuće, ali desetine su bile u bolnici sa visokom temperaturom i padom nivoa zasićenja kiseonikom, rekao je Badai Ismojo, šef zdravstvene službe u okrugu Kudus, u centralnoj Javi.

Kudus, koji ima oko 5.000 zdravstvenih radnika, bori se sa izbijanjem pandemije za koju se veruje da je prenosivija od Delte (indijskog soja) koja je povećala stopu popunjenosti kreveta iznad 90%.

NULTA TAČKA VAS ČEKA NA TELEGRAMU! 24/7 INFORMACIJA KOJE OD VAS KRIJU MEJNSTRIM MEDIJI! PRIDRUŽITE NAM SE

Označeni kao prioritetna grupa, zdravstveni radnici bili su među prvima koji su vakcinisani kada su u Januaru počele vakcinacije.

Gotovo svi su primili vakcinu koju je razvila kineska kompanija Sinovak. Iako je broj indonežanskih zdravstvenih radnika koji umiru od KOVID-a naglo opao sa 158 u Januaru na svega 13 osoba u Maju, prema podacima stručnjaka za javno zdravlje kažu da su hospitalizacije na Javi razlog za zabrinutost.

UHAPŠEN NAŠ ČOVEK NA FLORIDI JER JE “ŠLJAFOVAO” PREKO “LGBT” RASKRSNICE (VIDEO)

”Podaci pokazuju da postoji Delta soj u Kudusu, pa nije iznenađenje da je broj zaraženih mnogo veći nego ranije, jer je, kao što znamo, većina zdravstvenih radnika u Indoneziji dobila Sinovak, a mi još uvek ne znamo koliko je efikasna protiv tog soja”, rekao je Diki Budiman, epidemiolog sa australijskog univerziteta.

Međutim, kako SZO izveštava, ovog meseca je odobrila hitnu upotrebu Sinovak-a, rekavši da rezultati pokazuju da je sprečila simptomatsku bolest kod 51% primalaca i sprečila dalje oboljevanje od Kovid 19.

Dok se Indonezija borila sa jednim od najgorih izbijanja u Aziji, sa preko 1,9 miliona infekcija i 53 000 smrtnih slučajeva, njeni lekari i medicinske sestre pretrpeli su veliki broj smrtnih slučajeva od čak 946 osoba.

Mnogi se sada suočavaju sa pandemijskim umorom i uzimaju manje oprezan pristup zdravstvenim protokolima nakon vakcinacije, uzjavila je Leni Ekavati – službenik za koordinaciju i upravljanje projektima za klinička istraživanja – Oksford.

U prestonici Džakarti, radiolog dr. Prijo Sidipratomo rekao je Rojtersu kako je najmanje deset lekara hospitalizovanih sa Kovid-om u proteklih mesec dana, uprkos vakcinaciji.

”Zaista je alarmantno za nas jer se ne možemo osloniti sam na vakcinaciju”, rekao je on.

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.