Sve vesti Svet

STRUČNJACI: Majmunske boginje šire gej muškarci kroz seks… Pa kako su ta deca, psi i dvogodišnjaci dobili majmunske boginje?

STRUČNJACI: Majmunske boginje šire gej muškarci kroz seks… Pa kako su ta deca, psi i dvogodišnjaci dobili majmunske boginje?

Nedeljama su stručnjaci za zarazne bolesti govorili javnosti da se majmunske boginje uglavnom prenose kontaktom koža na kožu.

Međutim, zdravstveni stručnjaci sada veruju da se majmunske boginje šire analnim i oralnim seksom između muškaraca.

NBC je izvestio:

Od početka globalne epidemije majmunskih boginja u maju, stručnjaci za javno zdravlje i zarazne bolesti rekli su javnosti da se virus uglavnom prenosi kontaktom koža na kožu, posebno tokom seksa između muškaraca.

Sada je, međutim, sve veći broj stručnjaka počeo da veruje da je sam seks između muškaraca – i analni i oralni – verovatno glavni pokretač globalnog prenosa majmunskih boginja. Kontakt sa kožom koji dolazi sa seksom, kažu ovi stručnjaci, verovatno je mnogo manji faktor rizika.

Poslednjih nedelja, sve veći broj naučnih dokaza – uključujući tri studije objavljene u recenziranim časopisima, kao i izveštaje nacionalnih, regionalnih i globalnih zdravstvenih vlasti – sugeriše da su stručnjaci možda uokvirili tipičan put prenosa majmunskih boginja.

U sredu je The Gateway Pundit izvestio da je osmoro dece zaraženo majmunskim boginjama, uključujući jedno dete mlađe od 2 godine, pozivajući se na izveštaj ABC-a.

Zbog novih 40 zaraženih u priobalnom gradu Ksijamenu u Kini testiraju se i morske životinje

Najmanje osmoro dece u SAD sada je pozitivno na majmunske boginje, nakon što su zdravstveni zvaničnici u okrugu Haris u Teksasu potvrdili za ABC News da je identifikovan pretpostavljeni slučaj kod deteta mlađeg od 2 godine.

Vest o pozitivnom pedijatrijskom slučaju u Teksasu dolazi nakon što je dete u okrugu Martin na Floridi bilo pozitivno na majmunske boginje, prema državnim zdravstvenim podacima. Dete na Floridi ima između 0 i 4 godine, prema državnim zdravstvenim podacima.

Zvaničnici u Mejnu takođe su u petak saopštili da su i oni potvrdili pozitivan slučaj majmunskih boginja kod deteta. Više informacija o slučaju nije objavljeno zbog zabrinutosti oko privatnosti pacijenata, rekli su zvaničnici.

„Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Mejnu (CDC) radi na identifikaciji svih drugih koji su možda bili izloženi i omogućiće vakcinaciju bliskim kontaktima“, napisali su zvaničnici u saopštenju za štampu.

Pored slučajeva kod dece prijavljenih u Mejnu i Floridi, dva slučaja su potvrđena u Kaliforniji, kao i još dva u Indijani, a prijavljen je slučaj i u Vašingtonu, D.C.

Dakle, da li zvaničnici istražuju ove slučajeve?

A šta je sa psom koji je dobio majmunske boginje?

Naučnici su prijavili prvi prenos majmunskih boginja sa čoveka na kućnog ljubimca kada se pas gej francuskog para zarazio nakon što je delio krevet sa svojim zaraženim vlasnicima.

Sumnja se da su gej muškarci, starosti 44 i 27 godina, zaraženi virusom kao rezultat seksualnog kontakta sa drugim muškarcima tokom njihove nemonogamne veze.

Nulta Tačka/GatewayPundit