Stručnjaci upozoravaju na opasnosti „bioinženjerske hrane“
Doktori upozoravaju kupce na potencijalnu „skrivenu štetu“ u obrocima koje kupuju kako se povećava broj bioinženjeringa hrane i supstanci na tržištu.
Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) definiše bioinženjering hranu kao potrošački proizvod koji „sadrži detektabilni genetski materijal koji je modifikovan određenim laboratorijskim tehnikama koji se ne mogu stvoriti konvencionalnim uzgojem ili naći u prirodi“.
Proizvođači sada moraju da označavaju prehrambene artikle frazama „bioinženjering” ili „proizveden iz bioinženjeringa” kako bi kupci znali šta kupuju, zahvaljujući novom zahtevu za otkrivanje podataka o bioinžinjeringu koji je USDA uvela 1. januara 2022.
Javno obrazovanje je fantastično mesto za početak. dr. Sajed Hajder je prilično zabrinut zbog činjenice da ova bioinženjerska hrana nije u potpunosti verifikovana.
“Skrivene štete“
“Mogući efekti na ljudsko telo kada se konzumira bioinženjering hrana nisu poznati“, rekao je dr Hajder, dodajući: “Sama hrana može biti toksična. Može izazvati alergijske reakcije ili povećati otpornost na antibiotike. Takođe bi moglo da podstakne imunosupresiju ili rak, a postoje dokazi da se sve ove stvari dešavaju.“
“Način na koji tehnologija bioinženjeringa hrane funkcioniše“, pojednostavio je dr Hajder, “je da uzmete gen iz drugog organizma i ubacite ga, nekako nasumično, u genetski kod hrane koju želite da napravite“.
“Problem je“, rekao je on, “što mi zapravo ne razumemo način na koji genetski kod bilo čega funkcioniše i mogli bismo da promenimo način na koji hrana raste. To bi moglo stvoriti nove toksine u hrani, moglo bi povećati toksine koji su već bili prisutni u hrani i čak bi moglo povećati količinu spoljnih toksina koje hrana apsorbuje.“
NOVO! KRAJ ANONIMNOSTI NA INTERNETU I PRIVATNOSTI KOJU POZNAJEMO
“U povoju smo ove tehnologije“, savetovao je on. “Mi se borimo sa stvarima koje ne razumemo u potpunosti, što mislim da je zaista zastrašujuće, posebno kada ne proverite koji su krajnji efekti. Ovo je napredak onoga što se dešavalo decenijama sa zelenom revolucijom.“
Trenutni trend modifikacije izvora hrane uz njihovo promovisanje potrošačima kao bezbedne i zdrave zamene za organsku hranu koju zamenjuju uznemirava dr Hajdera.
“Postoji priča da smo svi na kašičicu hranjeni da je to neophodno, da bismo gladovali bez ove zelene revolucije i genetski modifikovane hrane. Ali to nije istina“, insistirao je on. “Mi stavljamo tehnologiju u stvari kojima uopšte nije bila potrebna, i videćemo mnogo neželjenih efekata i skrivenih šteta.“
Američko udruženje za borbu protiv raka priznalo je da konzumacija genetski modifikovane hrane “može da stvori supstance koje bi mogle da izazovu reakcije“ kod alergičara ili da “rezultuju visokim nivoima jedinjenja koja mogu izazvati druge zdravstvene efekte“.
“Međutim“, dodaje se, “trenutno nema dokaza da je hrana koja se sada nalazi na tržištu koja sadrži genetski modifikovane sastojke ili supstance koje se u njima nalaze štetna po ljudsko zdravlje, ili da povećavaju ili smanjuju rizik od raka“.
Slično tome, pojedinci su ubeđeni da su vakcinacije mRNK “bezbedne“ uprkos priznanju Nacionalne medicinske biblioteke da postoje “brojne multisistemske neželjene reakcije koje su prijavili primaoci vakcine“, uključujući “anafilaksiju, poboljšanje u zavisnosti od antitela i smrt“.
Američko medicinsko udruženje, Nacionalna akademija nauka, Američko udruženje za unapređenje nauke, Svetska zdravstvena organizacija i drugi sada obaveštavaju potrošače da su bioinženjering hrana ili sastojci “bezbedni“. Ali dokazi pokazuju da oni nisu sigurni.
Dr Hajder je spomenuo studiju u kojoj su pacovi hranjeni genetski modifikovanim krompirom iz časopisa The Lancet 16. oktobra 1999. godine. “Došlo je do štetnih promena u razvoju njihovih organa, metabolizmu i funkciji imuniteta“, prisetio se on.
Bili su napadnuti, požalio se on, a “biće napadnut svako ko objavi ovako nešto“.
“Baš kao kod i velika farmacija, postoje pitanja koja se ne mogu postaviti i istraživanja koja se ne mogu uraditi jer sva sredstva za istraživanja u tim oblastima dolaze od velikih kompanija i vlade, a vlada je u krevetu sa kompanijom“, objasnio je on, rekavši: “Postoje rotirajuća vrata između vlade i ovih kompanija“.
OVO SE NE PROPUŠTA! MARIO ZNA VRATIO NATO LOBISTU NA POČETNA PODEŠAVANJA
Pored toga, on je zabrinut zbog “stalnog rizika“ jer kompanije “nastavljaju da modifikuju hranu na nove načine“. Jedna ilustracija je metoda koja se koristi za vakcinisanje stoke mRNA.
“Zagovornici svega ovoga će reći da je neophodno. Ali to je iskrivljena verzija stvarnosti koju iznose ljudi koji imaju koristi i neće dozvoliti nikome sa drugačijim gledištem da bilo šta objavi“, rekao je dr Hajder. “Ako se čak i protivite neophodnosti toga, nazivate se antinaukom“.
Prema dr Hajderu, zeleni pokret je kriv za potražnju za bioinženjerskom hranom.
“Možda konačno na videlo izlazi njihov pravi plan, a to je depopulacija“, nagovestio je on. „Tvrdim da je sve što su do sada uradili tvrdeći da poboljšaju produktivnost i prinos zapravo deo razloga zašto postajemo bolesniji i umiremo ranije“.
“Hrana treba da nas održava zdravim“, rekao je. „Ali hrana koju smo jeli poslednjih 50 godina zapravo izaziva gojaznost, rak, imunosupresiju, alergijske reakcije, autoimunost i toksičnost u svim našim organima.“
„Pročitajte etiketu“
Zastupnica Holi Džons (R-Misuri) je 19. aprila podnela HB 1169, meru od dve stranice. Ova mera zahteva “upadljivo obeležavanje sa rečima “proizvod genske terapije““ proizvođača, distributera i prodavaca artikala “koji imaju kapacitet da zaraze pojedinca bolešću ili izlože pojedinca genetski modifikovanom materijalu“.
“Radi se o bioinženjerskoj hrani i mesu uzgojenom u laboratoriji“, dodala je gospođa Džons, napominjući da “oni čak žele da odu toliko daleko da počnu da jedu insekte“.
Već biste mogli da jedete bube, a da toga niste ni svesni. Insekti koji se uzgajaju za hranu nazivaju se „mikro-stoka“ ili „mini-stoka“.
Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Alfa-Gal sindrom je povezan sa anafilaksijom od vakcine. Izraz “Acheta domesticus“ na etiketi, prema studiji Get Better Wellnessa iz avgusta 2022, odnosi se na cvrčke. Kažu da ga neki maskiraju kao “Acheta protein“ i reklamiraju ga kao fantastičnu zamenu za životinjske proteine.
Međutim, prema istraživanju koje je u junu 2021. objavila Food Chemistry, jedenje cvrčaka može biti fatalno za ljude sa alergijama na školjke. Jedenje cvrčaka nosi dodatni rizik jer je poznato da nose brojne infekcije, uključujući salmonelu i E. koli.
U jednoj studiji, koju je objavila Nacionalna medicinska biblioteka, istraživači su pronašli parazite u više od 81 odsto farmi insekata koje su pregledali; u 30 odsto ovih slučajeva, paraziti mogu potencijalno da naškode ljudima.
Kao što je gospođa Džons primetila: “Takođe znamo da mnogo ovih bioinženjerskih namirnica izaziva rak“.
“Sa neznanjem o bioinženjerskoj hrani, kao i o mesu uzgojenom u laboratoriji, ljudi nemaju pojma šta jedu“, objasnila je ona. “Ako pročitate bilo kakvu informaciju o mesu uzgojenom u laboratoriji, apsolutno je neverovatno kako ga mogu predstaviti kao dobru alternativu prirodnoj hrani koju nam je Bog dao, poput goveda, svinja i pilića“.
Gospođa Džons smatra da je fascinantno “koliko ljudi padne na to i dozvoli to“.
“Ponovo ću vratiti taj račun“, obećala je. “Ponovo ću ga uvesti na sledećoj sednici parlamenta u januaru, jer ljudi zaslužuju da znaju šta je u njihovoj hrani i da onda donesu informisanu odluku da li da je jedu.“
Ljudi bi, nastavila je, trebalo da “čitaju etiketu“. “„Samo uzmi konzervu supe. Ne možete ni da izgovorite polovinu tih sastojaka“, rekla je.“Stavljaju sve više hemikalija u sve što jedemo. Što smo bolesniji, to više novca zarađuje Big Pharma, pa žele da Amerikanci budu debeli, bolesni i skoro mrtvi kako bi mogli doći sa lekom ili lečenjem“.
NultaTačka/BorbaZaIstinu