Sve vesti Svet

Studija: Zaključavanja su dovela 60.000 dece u UK do kliničke depresije

Studija: Zaključavanja su dovela 60.000 dece u UK do kliničke depresije

Nova studija objavljena u časopisu Royal Society Open Science otkrila je da su zaključavanja u Velikoj Britaniji uzrokovala da oko 60.000 dece pati od kliničke depresije.

Istraživači su otkrili 27,1 odsto prevalencije depresije među svojim uzorkom, što je broj znatno veći nego što bi se desilo bez zatvaranja.

Prema izveštaju Telegrafa, taj procenat iznosi oko 60.000 dodatnih slučajeva kod dece koja su patila od kliničke depresije zahvaljujući ograničenjima usled COVID-19.

„Nakon kontrole osnovnih rezultata i nekoliko karakteristika na nivou škole i učenika, simptomi depresije su bili jači u grupi COVID-19“, pokazalo je istraživanje.

„Ovi nalazi pokazuju da je pandemija COVID-19 povećala simptome depresije kod adolescenata iznad nivoa onoga što bi se verovatno dogodilo u nepandemijskim okolnostima”.

Brojke pokazuju da je 400.000 britanske dece prošle godine upućeno specijalistima za mentalno zdravlje zbog stvari kao što su poremećaji u ishrani i samopovređivanje.

Još jednom, studija naglašava kako su oni koji su žestoko promovisali blokade, dok su zahtevali da se glasovi neslaganja ućutkaju, bili na pogrešnoj strani istorije.

Kao što smo ranije istakli, šokantno izbijanje slučajeva hepatitisa kod dece verovatno je uzrokovano zatvaranjem i socijalnim distanciranjem, što je poslužilo za slabljenje imunološkog sistema, prema zdravstvenim stručnjacima.

Mnoga odojčad takođe pate od kognitivnih razvojnih i govornih poremećaja zbog toga što su odrasli nosili maske za lice tokom pandemije.

Prema logopedima, nošenje maski je izazvalo povećanje od 364% pacijenata kod beba i male dece.

Velika studija Univerziteta Džons Hopkins zaključila je da su globalna zatvaranja imala mnogo štetniji uticaj na društvo nego što su donela bilo kakvu korist, a istraživači su pozvali da su „neosnovana i da ih treba odbaciti kao instrument politike pandemije“.

Nulta Tačka/ZeroHedge