Sve vesti Svet

SUD U KELNU DONEO ODLUKU! NAKON ŠTO JE VELIKI BROJ NEMAČKIH GLUMACA TUŽIO YOUTUBE SUD DONEO ODLUKU DA SE OBRISANI SNIMCI HITNO VRATE NA PLATFORMU

Nemački glumci izrazili su svoja razmišljanja i izneli svoje stavove o koronavirusu na YouTubeu, nažalost, YouTube-u se nisu svidela njihova razmišljanja pa su bili cenzurisani. No, sudovi u Nemačkoj odlučili su da YouTube nije validan da odlučuje o istini i zabranili du dalju cenzuru od strane YouTubea.

Desetine istaknutih nemačkih glumaca udružilo se u sklopu kampanje “ allesaufdentisch ” (sve na stolu) za slobodu izražavanja kako bi pokrenuli otvoreniju raspravu o koronavirusu i kontroverznim vladinim politikama, pravilima i propisima. Njihove izjave objavljene su u obliku kratkih video zapisa na YouTube-u.

Posljednjih meseci mejnstrim mediji su potisnuli kritičke stavoveo vladinim politikama i vakcinaciji protiv korone.

Na svom allesaufdentisch mestu , grupa vodećih glumaca, izvođača, umetnika navodi: „Sa sve većom zabrinutošću pratimo razvoj političkog delovanja u vreme korona krize. Mnogi stručnjaci još nisu saslušani u javnoj raspravi o koroni. Voleli bismo da vidimo opsežan, temeljen na činjenicama, otvoren i činjenični diskurs, kao i jednako široku diskusiju o video zapisima. ”

Svaki glumac objavio je video na YouTube-u u kojem kritikuje trenutnu politiku suzbijanja informacija.

Nemački glumac Filipp Piatov imao je mnogo toga da kaže u vezi sa YouTube -ovim postupcima:

Na pitanje jesu li videozapisi zaista sadržavali kontroverzni sadržaj koji opravdava uklanjanje, Piatov je rekao da ih nema, dodajući da “lažna činjenica nije razlog za brisanje”. U suprotnom bi bilo potrebno ukloniti i mnoge video izjave koje su dali državni organi.

YouTube “nema komisiju za istinu”

“YouTube nije platforma za proveru činjenica, niti Komisija za istinu koja odlučuje šta je ispravno, a šta nije”, rekao je Piatov. „Ko je YouTube? Je li to univerzitet? Je li to panel virologa koji sede i gledaju sve te videozapise i kažu da ćemo ovaj, od 100 miliona koliko ljudi je gledalo, izbrisati? ”

Juče je sud u nemačkoj presudio protiv YouTube-a .

Dva video zapisa koja je uklonio gigant u vlasništvu Googlea sastojali su se od intervjua koje su umetnici vodili sa naučnicima i oni nisu ćutali nakon cenzure, već su se odlučili na pravnu tužbu protiv YouTube-a.

Regionalni sud u Kelnu je utvrdio da su uklanjanja bila nezakonita, donevši presudu u korist tužioca sa dve preliminarne zabrane, nalažući YouTube-u da pod hitno vrati video zapise na svoju platformu.