Sve vesti Svet

SUDIJA NA FLORIDI ZAUSTAVILA JE ODLUKU GRADDSKIH VLASTI ZA OBAVEZNU VAKCINACIJU PROTIV COVID-19

Sudija na Floridi u sredu je blokirala stupanje na snagu gradskog naloga za obaveznu vakcinaciju protiv COVID-19.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Okružni sudija Monica Brasington, imenovana od senatora Rick Scott-a, odobrila je zahtev za hitnu zabranu naloga. To znači da je nalog, koji je trebalo da stupi na snagu 1. oktobra, za sada blokiran.

Florida Judge Issues Temporary Injunction Against Gainesville Vaccine Mandate - Tennessee Star

“Grad uopšte nije izneo nikakve dokaze na ročištu za izdavanje zabrane”, napisala je Brasington u odluci od 7 stranica.

„Bez ikakvih dokaza, sud nije u mogućnosti da razmotri da li obavezna vakcinacija služi važnom interesu na najmanje restriktivan način, da li obavezna vakcinacija zadovoljava strogi test usaglašenosti sa ustavom, test racionalne osnove ili ispunjava li neki drugi standard“, rekla je ona.

Gradska komisija Gainesville-a 5. avgusta odlučila je da svi zaposleni u gradu moraju da se vakcinišu protiv virusa koji izaziva COVID-19. Nedelju dana kasnije, gradski menadžer Lee Feldman naredio je zaposlenima da do 1. oktobra dobiju najmanje jednu dozu i do 14. oktobra budu potpuno vakcinisani.

Više od 200 zaposlenih u Gainesville-u podneli su tužbu, napominjući da je efikasnost vakcina protiv COVID-19 u zaustavljanju prenošenja virusa KPK (Kineske komunističke partije) pala na minimum. Rekli su i da zahtev obaveznosti nema smisla jer mnogi od njih imaju prirodni imunitet ili zaštitu jer su već imali COVID-19 i zato što bolnice u okolini nemaju nedostatak kreveta.

Na nedavnom saslušanju, zaposleni su tvrdili da im zahtev o obaveznoj vakcinaciji krši pravo na privatnost prema Ustavu Floride.

To znači da optuženi moraju pokazati da zakon „unapređuje važan državni interes na najmanje restriktivan način“, rekla je sudija Brasington.

Ali grad nije podneo dokaze, nije pozvao svedoke i nije podneo izjave pod zakletvom, što je navelo sudiju da presudi u korist tužilaca.

„Grad je imao priliku da predstavi dokaze koji bi pokazali da je ovaj zahtev za obaveznu vakcinaciju najmanje restriktivno sredstvo za zadovoljavanje važnog interesa vlade. Grad to nije učinio i, u stvari, uopšte nije izneo nikakve dokaze. Stoga se od suda traži da utvrdi da grad nije ispunio svoju obavezu dokazivanja da obavezna vakcinacija na najmanje ograničavajući način doprinosi važnom državnom interesu ”, presudila je ona.

Gradu je zabranjeno da sprovodi zahtev i otpušta ili disciplinski kažnjava svakog zaposlenog koji ga ne poštuje.

„Sud se složio da grad ne poseduje tela svojih zaposlenih“, rekao je za The Epoch Times, Jeff Childers, advokat tužilaca.

Jon Cicio, jedan od tužilaca, rekao je da mu je laknulo.

„Osećam se kao da mi je ogroman teret skinut s ramena. Mogu da se vratim na to da se usredsredim na služenje građanima onako kako zaslužuju, bez smetnji “, rekao je za The Epoch Times.

Državni tužilac Floride Ashley Moody, republikanac koji je podnela amicus podnesak u znak podrške tužiteljima, takođe je proslavila presudu.

„Bila sam ponosna što sam bila uz policiju i pružila asistenciju koja je doprinela da spreči grad Gainesville da ih otpusti na osnovu nezakonitog vladinog zahteva za obaveznu vakcinaciju. Danas se sud izjasnio i zaštitio njihova radna mesta. Ovo je sjajna vest”, napisala je na Tviteru.

Advokat Gainesville-a odbio je da komentariše.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ZeroHedge