Sve vesti Svet

SUDIJA NAREDIO FBI-U DA ZAUSTAVI “VAĐENJE” PODATAKA SA UREĐAJA PROJEKTA VERITAS USRED MISTERIOZNOG “CURENJA” KOJA SU STIGLA DO NJUJORK TAJMSA

Pisao Elena Vuk

Federalni sudija je naredio FBI-ju da prestane da “vadi” informacije iz telefona Jamesa O'Keefe-a nakon racija na više lokacija prošle nedelje, u sklopu istrage o navodnoj krađi dnevnika kćerke američkog predsednika Bajdena.

FBI tvrdi da je dnevnik ukraden. O'Keefe je to oštro demantovao:

“Krajem prošle godine obratili su nam se tipsteri tvrdeći da imaju kopiju dnevnika Ashley Biden“, rekao je O'Keefe, dodajući da su “tipsteri naveli da pregovaraju sa drugim medijima o isplati novca za dnevnik. ”

Na kraju dana, doneli smo etičku odluku da, jer, delom, nismo mogli utvrditi da li je dnevnik verodostojan, da li je dnevnik zapravo pripadao Ashley Biden, ili ako se sadržaj dnevnika pojavi negde drugo, mi ne možemo objaviti dnevnik i bilo koji njegov deo.

O'Keefe je rekao da su dnevnik predali policiji nakon što je advokat Ashley Biden odbio da ga prihvati ili potvrdi.

UDAR NA SLOBODNO NOVINARSTVO! FBI UPAO U KANCELARIJE PROJEKTA VERITAS ZBOG DNEVNIKA BAJDENOVE KĆERKE (VIDEO)

Ali to nije bilo dovoljno za “establišment”, posebno u pogledu O'Keefe-ovog upornog razotkrivanja ružnih istina.

Sudija Analisa Torres naredila je FBI-u da prestane da izvlači informacije sadržane u O'Keefe-ovom telefonu i naložila dalju verifikaciju do petka.

Ovo je “pobeda” za O'Keefe-a i Projekat Veritas i celog tima, ali ne pre nego što je sadržaj zaplenjenih dokumenata/telefona procureo u ruke The New York Times-a.

Mike Cernovich prokomentarisao dalje na svom tvitu:

“Nešto mi govori da će federalni sudija koji je naredio FBI-u da prestane uklanjati datoteke sa uređaja Projekta Veritas imati neka pitanja o tome kako su poverljivi razgovori između advokata i klijenta uklonjene sa tih uređaja i poslate u NYTimes.”

Ovo je duboka država na koju je Tramp godinama upozoravao.

Nulta Tačka/ZeroHedge