Sve vesti Svet

SUPRUGA POKOJNOG McAfee-a SIGURNA DA NJEN MUŽ NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO

SUPRUGA POKOJNOG McAfee-a SIGURNA DA NJEN MUŽ NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO
Pisao Elena Vuk

Udovica John McAfee-ja, Janice, insistirala je na tome da njen suprug nije samoubica, što je podstaklo špekulacije među pristalicama koji su objavljivali prošle tvitove tehnološkog giganta insistirajući da nikada neće oduzeti sebi život.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

“Njegove poslednje reči koje su mi upućene bile su” Volim te i nazvat ću vas večeras “, rekla je Janice McAfee novinarima ispred zatvora u Barseloni, gde je njen suprug bio zatvoren pre nego što je ove nedelje pronađen mrtav.

Istražitelji su ukazali na samoubistvo kao verovatni uzrok smrti, ali McAfee-jeva udovica ne veruje da je to slučaj, insistirajući da njegove poslednje reči o njoj “nisu reči nekoga ko je sklon samoubistvu”.

Nastavila je zahtevom za “temeljnu istragu” o suprugovoj smrti i svalila krivicu na Američke vlasti jer se McAfee suočio sa izručenjem SAD-u zbog optužbi koje uključuju utaju poreza.

IZRAEL VAKCINIŠE DECU OD 12 DO 15 GODINA VAKCINAMA KOJIMA ISTIČE ROK

“Krivim Američke vlasti za ovu tragediju: zbog ovih politički motivisanih optužbi protiv njega, moj suprug je sada mrtav”, rekla je, dodajući da je njen suprug smatrao da su SAD njegov “dom” i da želi biti tamo, ali nije mogao to zbog “politike”.

John McAfee je takođe imao smišljen “plan” da odgovori na poziv za njegovo izručenje, rekla je njegova udovica, napominjući da je to dodatni dokaz da potencijalno vreme zatvora njenom suprugu nije oduzelo život.

Na Twitteru je napisala samo nekoliko dana pre suprugove smrti da su Američke vlasti želele da njen suprug umre u zatvoru, jer je govorio protiv vladine korupcije.

McAfee, koji se pokušao kandidovati za predsedničku nominaciju Libertarijanske stranke 2020. godine i bio je poznat po tome što se izjasnio protiv “duboke države”, pre smrti je više puta spomenuo da se svaka prljava igra krije iza “samoubistava”.

Te poruke, uključujući i onu koja otkriva tetovažu “opakog”( “swhackd”) na njegovoj ruci, postavile su brojna pitanja oko smrti poznatog preduzetnika. Daljnja nagađanja i pitanja potstaknuta su po društvenim mrežama, a misteriozna Q poruka verovatno referenca na pokret Qanon, objavljena na njegovom Instagramu nešto pre njegove smrti.

Jedan isečak iz intervjua sa McAfee-om iz 2019. počeo je kružiti u petak nakon što ga je podelio novinar Glenn Greenwald. U njemu McAfee kaže da bi svako samoubistvo u njegovoj budućnosti bilo lažno i da je imao osobu od poverenja koja ima prava da posle njegove smrti objavi osetljive dokumente.

Vlasti su rekle da bi McAfee-ova obdukcija mogla potrajati “danima ili nedeljama”. Advokat pokojnog preduzetnika Javier Villalba rekao je da je već zatražena druga i nezavisna obdukcija.