Sve vesti Svet

SVA ČETIRI POLICAJCA KOJA SU ODGOVORILA NA NAPAD NA KAPITOL 6. JANUARA IZVRŠILA SU SAMOUBISTVO

Pisao Elena Vuk

Dvojica policajaca iz Vašingtona koji su odgovorili na pobunu u američkom Kapitolu izvršila samoubistvo, prema policijskoj upravi Metropolitana.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Policajac Gunther Hashida, raspoređen u tim za hitne slučajeve u okviru Odseka za specijalne operacije, pronađen je mrtav u svojoj kući u četvrtak, 29. jula”, rekla je portparolka odeljenja Kristen Metzger u izjavi za Američku TV stanicu.

Officer Gunther Hashida joined the Metropolitan Police Department in 2003 and responded to the Capitol on January 6, according to the department.

“Tugujemo kao Odeljenje i naše misli i molitve su sa porodicom i prijateljima policajca Hashide“, rekla je Metzger.

Policijski službenik Kyle DeFreytag pronađen je mrtav 10. jula, rekao je oficir za informisanje Sean Hickman.

Fourth police officer, 26, dies by suicide after guarding US Capitol from rioters - Mirror Online

Do sad se navode četiri samoubistva policajaca koji su odgovorili na Kapitol tokom napada, i tri poznata samoubistva službenika države Vašington.

Policijski oficir Metropoliten policije Jeffrey Smith, 12-godišnji veteran snaga, i američki kapetan, policajac Howard Liebengood, 16-godišnji veteran Kapitolske policije, takođe su odgovorili na pobunu i kasnije izvršili samoubistvo.

Nedavni izveštaj Senata o bezbednosnim propustima tog dana navodi da su Smith i Liebengood među onima koji su “na kraju izgubili živote” nakon napada.

He Killed Himself After the Jan. 6 Riot. Did He Die in the Line of Duty? - The New York Times

Još jedan policajac iz Kapitola, Brian D. Sicknick, pretrpeo je moždani udar i umro prirodnom smrću jedan dan nakon što je odgovorio na napad, potvrdio je još u aprilu glavni patolog za Vašington.

Ministarstvo pravosuđa optužilo je više od 550 ljudi u vezi sa pobunom, kako navode američki mediji.

Tokom saslušanja prošlog meseca, policijski službenik Kapitola Harry Dunn uputio je emocionalnu molbu policajcima koji su branili Kapitol da potraže stručnu pomoć ako im zatreba.

“Želim da iskoristim ovaj trenutak i razgovaram sa kolegama oficirima o emocijama koje nastavljaju da preživljavaju događaj od 6. januara. Nema apsolutno ništa loše u traženju stručne pomoći”, izjavio je Dunn.

“Ono što smo svi prošli tog dana bilo je traumatično, a ako vas boli, molimo vas da iskoristite usluge savetovanja koje su nam na raspolaganju.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka