Sve vesti Svet

Švabe masovno kupuju električne radijatore! Ako ih svi budu koristili Nemačku čeka kolaps ELEKTRIČNE MREŽE

Švabe masovno kupuju električne radiatore! Ako ih svi budu koristili Nemačku čeka kolaps ELEKTRIČNE MREŽE

Nemačka bi se mogla suočiti sa kolapsom električne mreže zbog velike potražnje za električnim grejačima. Sistemi plaćanja i mreže mobilnih telefona bi se srušili.

Nemačka bi se ove zime mogla suočiti sa nestankom struje i kolapsom električne mreže nakon što su građani počeli panično da kupuju električne grejalice zbog straha da bi snabdevanje gasom moglo biti prekinuto.

Pošto su prethodno paničnom kupovinom opustošili zalihe ogrevnog drveta i peći, Nemci se sada okreću električnim grejačima kao rezervnoj opciji da spreče njihovo smrzavanje kada temperature padnu.

Međutim, Peter Lautz, šef komunalne kompanije Stadtverke Viesbaden Netz, rekao je javnom emiteru ZDF da bi to predstavljalo ogroman pritisak na električnu mrežu zemlje.

Električni grejači koji se istovremeno uključuju kada temperature padaju mogu izazvati ogromno preopterećenje jer troše između 1.000 i 3.000 vati energije.

SVI UČESTVUJU U VELIKOM RESETU! RATOVI SU ISPLANIRANI!

„Ako bi svi uključili grejač kod kuće, to bi značilo da bismo morali skoro udvostručiti postojeću strukturu mreže u svakoj ulici“, rekao je Lautz.

Samo u prvoj polovini 2022. prodato je 600.000 električnih grejača, što je povećanje od 35 odsto u odnosu na uobičajene brojeve, a ta cifra će verovatno rasti kako se približavaju hladniji meseci.

20 miliona nemačkih domova koji trenutno zavise od prelaska sa gasa na električne grejalice takođe bi mogli da izazovu haos na ključnoj infrastrukturi.

„Zamračenje ne bi pogodilo samo privatna domaćinstva, već bi uticalo i na nemačku infrastrukturu, uključujući sisteme plaćanja gotovinom, mreže mobilnih telefona i uličnu rasvetu, rekao je Martin Klemajer iz Udruženja elektrotehnike (VDE). Ove mreže takođe mogu biti isključene tokom dužeg vremenskog perioda“, izveštava Remix Nevs .

Rešenje je očigledno prelazak na pametna brojila, koja se mogu daljinski kontrolisati kako bi se sprečio kolaps električne mreže.

Nemačka se dovela u ovu situaciju zahvaljujući prevelikoj zavisnosti od ruskog gasa, podršci „trenutnoj stvari“ i oslanjanju na zelenu energiju, koja nije svrsishodna.

Kao što smo ranije istakli , gradovi širom Nemačke planiraju da ove zime koriste sportske arene i izložbene hale kao „prostore za zagrevanje“ kako bi pomogli građanima koji se smrzavaju a koji ne mogu da priušte velike troškove energije.

Nemcima je takođe rečeno da se manje tuširaju, da nose više slojeva odeće i da izbegavaju što češće peru odeću i voze automobile.

U međuvremenu, istaknuti nemački zvaničnik predviđa nerede kao odgovor na nestašicu energije zbog čega će nemiri protiv korona tiranije izgledati kao „dečji rođendan“.

NultaTačka