Sve vesti Svet

ŠVAJCARCI NA REFERENDUMU REKLI NE ZELENOJ AGENDI!

ŠVAJCARCI NA REFERENDUMU REKLI NE ZELENOJ AGENDI!

Strategija Švajcarske da se drži Pariškog sporazuma o klimatskim promenama naišla je na blokadu uskom većinom glasača koji su na referendumu odbili predlog zakona o smanjenu CO2 do 2030 godine za 50%. 51,5% birača odbacilo je juče ovaj predlog.

Negativni ishod predstavlja veliku uznemirenost za zemlju koja je nesrazmerno pogođena klimatskim promenama- komentarišu pro zeleni mediji.

EKOLOŠKI POKRETI SU PODMETAČINA GLOBALISTA! NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA!

Švajcarske temperature rastu otprilike dvostruko brže od svetskog proseka, a ledeni vrhovi apla su pod rizikom da nestanu do kraja veka.

“Ne” ima posledice, rekla je ministarka životne sredina Simoneta Somaruga- “Sada će biti teško postići klimatske ciljeve.”

Ali Švajcarska ne napušta Pariški sporazum- dodala je ona.

Stranka Zelenih, razočarana optužila je naftne i gasne kompanije zbog njihovog navodnog lobija koji je uticao na ove rezultate referenduma.

Sa druge, naše strane, u Srbiji su skoro sve političke partije u svoje statute i ciljeve dodale “zaštitu životne sredine” dok se u drugim uglovima osnivaju novi pokreti Zelenih.

Zaštita životne sredine ne da nije loša stvar, već je poželjna, možda čak i obaveza ali ne onda kada iza nje, “zelene agende” stoje ljudi kao što su Bill Gates, mala Greta i ostala svita.

U svakom slučaju Švajcarci na koje se eto ugledaju svi kada pričaju o ljudskim pravima, demokratiji, neutralnosti rekli su NE “zelenoj agendi”, i šta sad?