Sve vesti Svet

Švajcarsko ministarstvo preporučuje građanima: Tuširajte se zajedno kako bi izbegli restrikcije

Švajcarsko ministarstvo preporučuje građanima: Tuširajte se zajedno kako bi izbegli restrikcije

Švajcarska ministarka životne sredine suočava se sa odgovorom nakon što je preporučio ljudima da se tuširaju zajedno u nastojanju da smanje potrošnju energije ove zime i izbegnu nestanke struje.

Simoneta Sommaruga, 62, predložila je da ljudi „isključe računar kada ga ne koriste, ili ugase svetla, ili se zajedno tuširaju“ kao deo njenih mera koje promovišu smanjenje potrošnje energije za 15 odsto, piše The Times of London.

Njeni predlozi su bili odgovor na pitanja čitalaca švajcarskog lista 20 Minuten o vladinoj kampanji , navodi se u izveštaju.

Vlasti Švajcarske, koja uvozi 75 odsto svog gasa iz Nemačke, objavile su u avgustu da imaju za cilj smanjenje potrošnje energije za 15 odsto od oktobra 2022. do kraja marta 2023, u poređenju sa prosečnom potrošnjom u poslednjih pet godina.

Ovo će pomoći MNOGIMA- Otkriven način kako da večno budete SLOBODNI

Istog meseca pokrenuli su kampanju pod nazivom „Energija je ograničena. Nemojmo je trošiti“, pozivajući ljude da pomognu da zemlja ne doživi nestašicu energije uoči zime radeći stvari kao što su korišćenje manje vode, isključivanje električnih uređaja i svetla kada ih ne koriste i snižavanje temperature grejanja .

Ako se situacija ne popravi i uoče se dalje nestašice, Švajcarsko savezno veće bi moglo da primeni „ograničenja potrošnje, zabrane i sisteme kvota“ , prema lokalnim izveštajima.

NultaTačka/TheEpochTimes