Sve vesti Svet

SVE JE POVEZANO SA DIGITALNIM ID-om! GANA POSTALA PRVA ZEMLJA KOJA KORISTI BESKONTAKTNU BIOMETRIJU U NACIONALNOM PROGRAMU VAKCINACIJE

Pisao Elena Vuk

“Dodatni dokaz da je zavera vezana za vakcinu sa biometrijom i digitalnim ID-om stvarna. Nemojte misliti da će Gana biti jedina zemlja koja će ga usvojiti. Plan je sprovesti ga u svim zemljama! Celi ovaj napor povezan je s inicijativom Billa Gates-a, ID2020 i uključuje njegovu globalnu inicijativu za vakcine GAVI”. – Jesse Smith( novinarka Truth Unmuted-a )

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

(Biometrijsko ažuriranje) – Zdravstvena služba Gane u partnerstvu sa GAVI i ARM započeće nacionalni program vakcinacije zasnovan na biometriji u oktobru 2021. godine koristeći beskontaktnu tehnologiju kompanije Simprints. Počevši od istočne regije, projekat je navodno prva nacionalna šema vakcinacije koja koristi beskontaktnu biometriju.

Nakon što je prvo krenulo sa vakcinacijom protiv COVID-19, sistem će preći na uključivanje drugih rutinskih vakcina u funkciji zdravstvene službe Gane koja ima za cilj univerzalno zdravstveno osiguranje.

GAVI, donosi stručnost kod imunizacije za primenu vakcina, uključujući COVID-19, na praćeo putem biometrijskih zapisa stvorenih tehnologijom Simprints, podržanih ARM-ovim doprinosom, finansiranjem i globalnom mrežom, navodi se u objavi GAVI-a na ARM-sovom blogu.

Nakon testiranja tehnologija za beskontaktno prepoznavanje otisaka prstiju i lica, projekt će na terenu koristiti jeftine Android pametne telefone kako bi inicijativa bila što lakša i jeftinija.

Sistem ne zahteva postojeći formalni lični dokument. Stvoriće se biometrijski identitet za pojedince i elementi najnovije baze podataka preuzete na računare zdravstvenih radnika omogućavajući im da nastave sa vakcinacijom van mreže i prenesu je kada veza postane dostupna. Nadamo se da će ovaj pristup biti efikasan u pogledu stanovništva kao i niske stope širenja zaraza.

Za drugu dozu vakcine protiv COVID-19, biometrija pojedinca biće unešena u sistem kako bi se uveo njihov dokaz o prvoj vakcini i proverila mogućnost za drugu, i kad se primi druga vakcina ažuriraće postojeću evidenciju.

MARIO ZNA OTKRIVA ZAŠTO VLAST U SRBIJI NE SME DA SPROVEDE OBAVEZNU VAKCINACIJU GRAĐANA!

Simprints već sarađuje sa zdravstvenim službama Gane kao deo šireg programa integrisanja biometrije u univerzalnom zdravstvenom osiguranju u toj zemlji. Još jedno područje koje se razvija je imunizacija dece, zajedno sa zdravljem majki,protiv TB i HIV-om( tuberkoloze i side ).

Prema objavi na blogu kompanije Cisco, koja podržava Simprints u razvoju beskontaktne biometrije od 2018. godine, beskontaktni pristup ima višestruke prednosti u odnosu na tradicionalni pristup: higijenski je, precizniji, brži za primenu, ne zahteva specijalnu opremu i kulturno je i prihvatljivije u nekim regijama.

Objava navodi da je terenski rad sa elementom prepoznavanja lica iz biometrije Simprintsa utvrdio da je tačan 98 posto.

Do sada je u Gani primenjeno gotovo 1,3 miliona doza vakcina protiv COVID-19, prema podacima zdravstvene službe Gane.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/ActivistPost/BiometricUpdate