Sve vesti Svet

SVE OČI UPRTE KA FRANCUSKOJ! 6 MESECI ZATVORA KO UĐE BEZ COVID AUSVAJZA U RESTORAN! SLOBODNI FRANCUZI DANAS SE BORE ZA SVOJU SLOBODU!

Ljudima u Francuskoj koji uđu u kafić ili restoran bez COVID potvrde o vakcinaciji ili uz posedovanje negativnog testa preti 6 meseci zatovra, dok vlasnicima preduzeća koji ne provere status gosta preti kazna zatvora od 1 godine i novčana kazna od 45.000 evra.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Da, stvarno, dobro ste pročitali.

Kazne su deo drakonskog ,,napora” francuske valde da prisili građane na vakcinaciju usred velikog broja protesta u brojnim većim gradovima koji su najavljeni i za danas.

Predsednik Emanuel Makron najavio je ranije ove nedelje da će onima koji ne mogu da dokažu da su vakcinisani ili negativni (o svom trošku) zabraniti korišćenje javnog prevoza, ulazak u bioskop, tržni centar, kafiće, restorane i druga mestga od 1. avgusta.

,,Ljudi koji ne mogu da pokažu valjanu zdravstvenu propusnicu rizikuju do 6 meseci zatovra i novčanu kaznu do 10.000 evra, prema nacrtu zakona, dok vlasnici, lokala koje prime goste bez dokaza mogu da završe u zatvoru do godinu dana i mogu biti kažnjeni sa 45.000 evra”- izveštava Gardijan.

Ove sankcije predstavljaju najautoritativniji potez ka prisiljavanju građana da se vakcinišu na zapadu i verovatno nadmašuje do sada viđene diktature širom sveta.

Gardijan je prilično eufemistički opisao ovaj potez hvaleći odluku predsednika Francuske, Makrona.

Vlada je morala da povuče sličan zakon još u decembru nakon brojnih nerede ali je samo ponovo uvela isti zakon sa još oštrijim kaznama za neistomišljenike.

Kao što smo ranije naglašavali, policija u Parizu koristila je suzavac da rastera demonstrante koji su protestovali protiv mera ali je pribegla i većem nasilju nad građanima.

Sada ulazimo u fazu pandemije u kojoj postaje jasno da će oni koji odbiju da prime vakcinu osati pod najozbiljnijim merama zaključavanja do sad ili će se nešto desiti što će dovesti do kraja ovakvih suludih ideja vlada širom sveta.

Danas će oči celog slobodnog sveta gledati u Francusku, a naša redakcije će se putem svojih korespodenata potruditi da vam prenese stvarnu sliku dešavanja na francuskim ulicama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”