Sve vesti Svet

Sve više država omogućava doktorima da prepišu ivermektin i hidroksihlorokin pacijentima

Sve više država omogućava doktorima da prepišu ivermektin i hidroksihlorokin pacijentima
Pisao Elena Vuk

Državni tužilac Oklahome John O'Connor, objavio je u utorak (8. februara) da njegova kancelarija nije našla “nikakav pravni osnov da državni odbor za izdavanje medicinskih licenci disciplinuje licenciranog lekara” za njihove mišljenje i prepisivanje lekova odobrenih od strane FDA u svrhu lečenja COVID-19.

“Stojim iza doktora koji veruju da je u najboljem interesu njihovih pacijenata da primaju ivermektin i hidroksihlorokin”, rekao je sudija O'Connor u njegovoj zvaničnoj izjavi.

Naši zdravstveni radnici trebali bi imati na raspolaganju sve alate za borbu protiv COVID-19. Javna sigurnost to zahteva. Lekari koji prepisuju lekove i poštuju zakon ne bi trebali strahovati od disciplinskih mera za prepisivanje takvih lekova.

U oktobru 2021. godine, Kancelarija državnog tužioca Nebraske, Doug Peterson objavio je pravno mišljenje koje samo je potvrdilo pravno mišljenje o tome, pravni postupak protiv zdravstvenih radnika koji prepisuju ivermektin ili hidroksihlorokin za prevenciju ili lečenje COVID-19.

“Na osnovu dokaza koji trenutno postoje, sama činjenica prepisivanja ivermektina ili hidroksiklorokina za COVID-19 neće dovesti do disciplinskih merama u našoj kancelariji”, rekao je Peterson.

Nulta Tačka/AssociatedPress