Sve vesti Svet

SVET SE INTERESUJE ZA NOVO RUSKO PRENOSIVO VIZUELNO-OPTIČKO ORUŽJE

Pisao Elena Vuk

Lyutik-N je prošao fabrička ispitivanja i spreman je za operativnu procenu od strane jednog od svojih potencijalnih kupaca, obavestio je izvršni direktor kompanije Vega Vjačeslav Mihejev.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ruska stanica za zaslepljivanje( vizuelno-optičkih smetnji ) Lyutik-N može se montirati na kacigu ili oklopni štit i spremna je za operativnu procenu, izjavio je za TASS izvršni direktor kompanije Vega (deo grupe Ruselectronics Group u okviru državne tehnološke korporacije Rostec) Vjačeslav Mihejev na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija 2021 u utorak.

“Opšti globalni trend proširenja nesmrtonosnog oružja za neutralisanje kriminala izazvao je rastuću potražnju za takvim inovacijama. Lyutik-N je prošao fabrička ispitivanja i spreman je za operativnu ocenu jednog od svojih potencijalnih kupaca. Očekujemo da će ovaj proizvod pokrenuti u interesu agencija za sprovođenje zakona, bezbednosnih i odbrambenih agencija i spremne su da proizvedu do 20.000 stanica godišnje “, rekao je izvršni direktor.

Lyutik-N je prvi put demonstriran na forumu Armija 2021. Prenosna stanica vizuelnih i optičkih smetnji može se koristiti za posebne i protivterorističke operacije. Zaslon je postavljen na kacige, štitove otporne na udarce ili oklopne štitove i pomaže za privremeno zaslepljivanje neprijatelja, uključujući i one naoružane optičkim nišanima na udaljenosti do 100 metara.

Stanica je zasnovana na moduliranoj jačini sjajne svetlosti koja stvara privremeni zaslepljujući efekat. Stanica ima zatvoreni kontejner protiv šoka i može se koristiti na temperaturama u rasponu od minus 40 do plus 40 stepeni Celzijusa.

Lyutik-N se takođe može koristiti u režimu reflektora za osvetljavanje tamnog terena. U tom slučaju stanica može da radi 45 minuta.

Međunarodni vojno-tehnički forum Armija 2021 održava se u Kongresno-izložbenom centru Patriota izvan Moskve od 22. do 28. avgusta.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/TASS-RussianNewsAgency