Sve vesti Svet

Svetski ekonomski forum: Postanite kiborzi, čipujte svoju decu, implantirajte moždane čipove

Svetski ekonomski forum: Postanite kiborzi, čipujte svoju decu, implantirajte moždane čipove

Svetski ekonomski forum promoviše „tehnologiju unapređenja“ za pretvaranje ljudi u kiborge i preporučuje deci da ugrade čipove u mozak.

Čipovi u mozgu ne samo da će poboljšati zdravlje tako što će iskoreniti oštećenja kao što su smetnje u učenju i depresija, već će i utrti put ljudima da postignu nadljudske sposobnosti, tvrdi se u članku od 16. avgusta objavljenom na veb stranici WEF-a.

„Superheroji već neko vreme dominiraju velikim i malim ekranima, ali se dešava suptilna promena. Mnoga deca očekuju da i sama razviju supermoći. Ova očekivanja mogu zvučati nedostižno, ali mi već pravimo prve korake ka „unapređenom društvu“, piše „saradnica na agendi“ WEF-a Ketlin Filips u postu na blogu pod naslovom „Unapređena tehnologija može da promeni način na koji živimo, ali samo sa pravom podrškom i vizijom”.

Dok se moždani čipovi ili unapređenje, poput „kohlearnih implantata“ ili „protetike“ koriste za otklanjanje kognitivnih oštećenja, tehnologija će se koristiti za poboljšanje svakodnevnog života, posebno za decu koja bi imala koristi od razvoja ultra senzorne percepcije, tvrdi se u članku.

„Tehnologija unapređenja pomoći će u svim fazama života: deci za učenje, profesionalcima na poslu i ambicioznim starijim građanima. Postoji mnogo mogućnosti“, napominje Filips.

„Da li treba da implantirate čip za praćenje svom detetu? Za to postoje čvrsti, racionalni razlozi, poput sigurnosti“, piše naučnik. „Mnoga deca sa deficitom pažnje se bore u školi. U najboljem slučaju dobijaju usluge specijalnog obrazovanja ili smeštaj u učionici. Međutim, uz dodatno vizuelno i audio navođenje koje blokira višak stimulansa, inače dete sa normalnim mogućnostima moći će da se nosi sa standardnim školskim okruženjem. A kada se čas završi i igra počne, oni mogu samo da skinu pomagala”.

Moždani implantati će obezbediti zdravstvene beneficije „ekvivalentne psećem nosu“ u spravi „koja može biti zgodna da se nanjuši COVID-19“, uverava saradnik WEF-a. Ali za razliku od telefona ova tehnologija bi „mogla da se oseća kao deo vašeg tela“, tehnologija unapređenja će „postati više isprepletena sa telom u obliku implantata“.

The Economist: Rusija je nadmoćna u borbi u urbanim sredinama

U članku se nalazi video zapis koji je napravio WEF u kojem se opisuje „etički okvir za tehnološki unapređeno društvo“.

Filips pretpostavlja da je „unapređeno društvo“ neizbežno i ukazuje na globalne elite koje uspostavljaju monopol nad moždanim implantatima kako bi „etički“ regulisali tehnologiju koja će uskoro biti rasprostranjena širom sveta.

„Savet Evrope je nedavno pokrenuo strateški akcioni plan koji se bavi pitanjima koja su pokrenuta primenom neurotehnologija. Drugi primer, Institut Rathenau koji je osnovala holandska vlada, funkcioniše kao nezavisna institucija koja razmišlja o pitanjima vezanim za uticaj tehnologije na naše živote“, piše Filips. „Čile je već korak ispred. Prošle godine, zemlja je predložila predlog zakona o izmenama i dopunama ustava radi zaštite ličnih podataka o mozgu. Nekoliko zemalja sada istražuje kako da se pozabave ovim problemima u vezi sa (moždanim) implantatima. Zadatak je zastrašujući jer etičari ne samo da će morati da ispitaju tehnologiju koja se razvija već i potencijalne buduće primene.

„Tehnologija je oduvek imala potencijal da transformiše društvo i unapredi naš svakodnevni i profesionalni život. Kao i tehnologija unapređenja“, zaključuje se u članku WEF-a. „To ide ruku pod ruku sa evolucijom od zdravstvene zaštite do ‘dobre nege’, gde se više ne radi samo o rešavanju oštećenja. Radi se o tehnologiji koja vas podržava i poboljšava vaš ukupan kvalitet života”.

Šef WEF-a Klaus Švab tvrdi da je transhumanizam, ili spajanje čoveka sa mašinom, imperativ za postizanje „Velikog resetovanja“ ili „četvrte industrijske revolucije“.

„Četvrta industrijska revolucija je fuzija naših fizičkih, digitalnih i bioloških identiteta“, rekao je Švab Savetu za globalna pitanja Čikaga 2019. godine.

MARIO ZNA UŽIVO- Ovo je zabranjeno ali MORAM da vam kažem- Velika otkrića drmaju globalnu “ELITU”

Nulta Tačka/Technocracy